Universitatea, față în față cu principala contracandidată la primul loc

DSC_0075_result
Voleibaliștii de la Universitatea Timișoara vor disputa sâmbătă derby-ul seriei vestice a Diviziei A2, în fața celor de la LPS Bihorul Oradea. Cele două echipe au dominat întrecerea și anul trecut, dar în cele din urmă trupa de pe Crișul Repede n-a mai ajuns la barajul de promovare, fiind pedepsită de federație pentru retragerea din campionatul Diviziei A1 în vara lui 2012.

Sâmbătă, în sala de sport a Universității de Vest, se va desfășura cel mai interesant joc al turului de campionat din Divizia A2. Universitatea Timișoara va primi replica celor de la LPS Bihorul Oradea, un meci pe care îl putem cataloga un derby din mai multe considerente.

Cele două formații au obținut promovarea în elită în ultimele două sezoane, dar din motive financiare ambele au fost nevoite să renunțe la duelurile cu Tomis Constanța ori Remat Zalău. Orădenii se înscriseseră în 2012 la întrecerea primei divizii, dar apoi au declarat forfait, fapt pentru care Federația Română de Volei le-a interzis participarea la barajul de promovare din această primăvară. De cealaltă parte, Universitatea a jucat barajul, a și obținut un loc în elită, dar a fost nevoită să renunțe la el două săptămâni mai târziu, performanța trupei lui Sorin Grădinaru nereușind să stârnească vreo reacție în rândul factorilor decizionali.

Și în acest sezon se preconizează un duel în doi, atât voleibaliștii timișoreni, cât și cei orădeni demonstrând în primele runde că nu au adversari pe măsură. „U” și LPS Bihorul sunt singurele două formații care au 6 puncte după primele două etape și, de asemenea, singurele care n-au cedat vreun set până în prezent.

Meciul de sâmbătă va fi un adevărat test și pentru schimbul de mâine din voleiul timișorean. Universitatea i-a legitimat înaintea debutului de sezon pe juniorii Robert Vârlan, Lucian Bădiceanu, Mircea Roșu și Marius Roșu, cu toții veniți de la CSS Bega, acolo unde s-au obișnuit cu prezența pe podiumul național în întrecerile juvenile. Cei patru au arătat reale calități, fiind cu toții utilizați de antrenorul Sorin Grădinaru în victoria de sâmbăta trecută, 3-0 la Câmpia Turzii.

Partida Universitatea Timișoara – LPS Bihorul Oradea se va disputa sâmbătă, de la ora 12, în sala de sport a UVT.

About Gabriel Toth