Un ultim hop înaintea grupelor Challenge Cup! Timișoara Saracens, pregătită de returul cu Rugby Calvisano

Duma 04Timișoara Saracens a pornit în această dimineață spre Calvisano, acolo unde sâmbătă va înfrunta campioana Italiei, în manșa retur a barajului de accedere în grupele EPCR Challenge Cup. Bănățenii se află la adăpostul avantajului de 13 lungimi obținut în partida tur, de pe „Dan Păltinișanu”, însă revenirea italienilor în finalul întâlnirii din 9 aprilie le dă de gândit lui Burcea & co.

Timișoara Saracens nu se va putea baza pe trei jucători în partida de sâmbătă, de pe „Peroni Arena” din Calvisano. E vorba despre Mădălin Lemnaru, Vasile Rus și Marian Sabău, cu toții accidentați. Vicepreședintele clubului bănățean, Dușan Filipaș, avertizează că meciul retur cu lombarzii trebuie tratat cu maximă seriozitate, adăugând că acesta poate fi și un test pentru jucătorii Timișoarei în perspectiva duelurilor din toamnă cu forțele continentului.

„Jocul retur începe de la 0-0, nu vrem să ţinem cont de avantajul creat pe propriul teren, vrem victoria şi calificarea. Avem nevoie, de asemenea, de un joc mai bun decât cel făcut în meciul tur, aştept să fim mai concentraţi şi mai atenţi în unele faze ale jocului, în prima manşă am oprit motoarele mai repede, cei de la Calvisano au profitat şi au revenit în joc. Trebuie să facem un meci bun, care să ne dea speranțe și pentru grupele Challenge Cup. Trebuie să ne gândim și la meciurile din acea fază, pentru că nu ne permitem să fim o victimă sigură în fața echipelor mari din Franța sau Anglia. Deci putem spune că e un test, e un meci de moral, care ne poate arăta adevărata valoare a echipei la ora actuală. Bineînțeles, noi suntem la început de sezon, iar vârful de formă nu e acum, dar meciul de la Calvisano e un indicator foarte bun pentru ceea ce ne așteaptă în acest an”, a declarat Dușan Filipaș.

Căpitanul Timișoarei, Stelian Burcea, spune că revenirea celor de la Calvisano din finalul întâlnirii de pe „Dan Păltinișanu”, din urmă cu două săptămâni, spune multe despre experiența europeană a adversarei.

„Calvisano e o echipă foarte fizică, are jucători buni, cu experiență în cupele europene. S-a văzut asta în jocul pe care l-au prestat la Timișoara, în faptul că nu au cedat până la ultimul fluier al arbitrului, au crezut în șansa lor, iar asta ne-a dat nouă de gândit și ne pune în gardă pentru meciul de sâmbătă. Calificarea este o provocare de care avem nevoie, să putem face pasul spre înalta performanţă din rugby”, a declarat Stelian Burcea.

Manșa retur a barajului de accedere în grupele EPCR Challenge Cup, dintre Rugby Calvisano și Timișoara Saracens, va avea loc sâmbătă, de la ora 17 (ora României), pe terenul italienilor. Vă reamintim, în tur, timișorenii s-au impus cu 36-23, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply