Un nou test cu o divizionară secundă: ASU Politehnica vizitează Valea Domanului

DSCF0081ASU Politehnica va disputa mâine un nou amical în compania unei formații de Liga a II-a. E vorba despre Metalul Reșița, pe care elevii lui Sorin Brîndescu o vor înfrunta pe terenul acesteia, cu începere de la ora 11. Întâlnirea dintre cele două echipe se dispută, așadar, după a… treia încercare, „dubla” programată în urmă cu două săptămâni fiind anulată la cererea cărășenilor.

ASU Politehnica își va măsura mâine forțele cu Metalul Reșița, într-un joc amical ce va începe la ora 11, pe stadionul „Mircea Chivu”. Cele două formații ar fi trebuit să se întâlnească mai devreme, într-o „dublă” programată pentru zilele de 5 august (la Timișoara) și 8 august (la Reșița). La vremea respectivă, Metalul a cerut anularea amicalelor, din cauza problemelor de efectiv, cauzate de incertitudinea care domnește de câteva luni bune la gruparea cărășeană.

Probleme care par departe de rezolvare și acum… În ultimele zile, Metalul l-a pierdut pe fundașul central Ionuț Tătaru, care a dat curs ofertei venite de la Satu Mare. De asemenea, clubul e implicat și în mai multe litigii (cu Ardealul Cluj, rămase de pe vremea când actuala societate activa sub denumirea Damila Măciuca, dar și cu foștii jucători Alin Liuba și Dănuț Enescu). În plus, dialogul de la distanță dintre primarul Mihai Stepanescu și finanțatorul Cătălin Rufă adâncește și mai mult criza pe Bârzava. Cel din urmă a declarat, în mai multe rânduri, că dacă nu va exista o implicare financiară imediată a Consiliului Local, clubul va intra în insolvență, iar startul în campionat ar rămâne în coadă de pește.

Metalul Reșița și ASU Politehnica au mai disputat un amical în vara anului trecut. Atunci, meciul s-a jucat pe stadionul „Gloria” din cartierul Govândari, alb-violeții reușind să se impună cu 3-1, prin golurile lui Vucea (min. 56) și Ghinescu (min. 66 și 87). Pentru reșițeni, a redus din diferență Albert Voinea, în minutul 87.

Pentru ASU Politehnica, săptămâna în curs, ultima în care va mai disputa meciuri de pregătire, are programate, așadar, două teste cu divizionare secunde: mâine, cu Metalul Reșița, în deplasare, de la ora 11, și duminică, de la ora 20, pe „Știința”, cu FC Bihor, joc cu prilejul căruia va fi prezentat și lotul pe care echipa se va baza în turul campionatului din Liga a III-a.

About Gabriel Toth

Leave a Reply