Un nou comeback la BC Timișoara: Bogdan Stăncuț revine după cinci ani pe Bega

stancut

BC Timișoara a oficializat astăzi al optulea transfer al verii. E vorba despre extrema Bogdan Stăncuț, baschetbalist ce a mai colaborat cu Dragan Petricevic la fosta Elba în perioada 2007-2009. În vârstă de 27 de ani, Stăncuț a evoluat în ultimul sezon pentru Concordia Chiajna.

BC Timișoara a anunțat astăzi cel de-al optulea transfer din această pauză competițională. Bogdan Stăncuț completează lista consistentă a sosirilor la formația alb-violetă, și în cazul său fiind vorba despre o revenire. Acesta a mai fost adus de Dragan Petricevic la Elba, în 2007, pe vremea când avea doar 20 de ani, evoluând vreme de un an și jumătate la formația de pe Bega. De atunci, a mai jucat pentru CSM București, Steaua București, Farul Constanța și, în ultimul an, Concordia Chiajna. La formația ilfoveană a bifat 26 de jocuri în ediția 2013/2014, reușind medii de 9.0 puncte, 3.4 recuperări și 0.8 pase decisive.

„Sunt bucuros de revenirea la Timișoara, un oraș care m-a cucerit încă din prima zi, in urma cu aproape 7 ani. Pentru domnul Petricevic am un mare respect și vreau să-i demonstrez ca am progresat mult in ultimul timp si ca sunt mult mai pregătit acum sa-mi ajut echipa decat am fost prima data cand am ajuns aici. Sunt foarte motivat si dornic de victorii, dupa un an mai putin reusit din acest punct de vedere”, a spus Stăncuț despre revenirea în alb-violet, pentru bctimisoara.ro.

Noul baschetbalist al „leilor” a vorbit și despre campania de transferuri a celor de la BC Timișoara și e convins că în noul sezon echipa va face o figură frumoasă în Liga Națională, considerând că un factor esențial va fi unitatea grupului.

„Observ că echipa a fost construită după chipul şi asemănarea antrenorului, cu jucători extrem de ambiţiosi, luptatori, dornici de realizari marețe. Cu Milos (n.r. – Pesic) am mai fost coleg aici, un jucător extraordinar şi un coleg pe măsură. La fel si Bogdan Popescu, a carui experiență și rautate pozitiva in joc vor conta foarte mult. Stiu ca Zlaja este un idol aici, “motorul” echipei. Per total, unitatea grupului si daruirea 150% din partea tuturor pot face din acest sezon unul de succes pentru BC Timisoara”, a mai spus Stăncuț.

Bogdan Stăncuț va fi prezent la reunirea celor de la BC Timișoara, programată pentru data de 30 iulie, alături de ceilalți șapte nou-veniți: Milos Pesic, Dalibor Persic, Vladimir Tica, Jahenns Manigat şi Kelvin Lewis, Bogdan Popescu și Octavian Boian.

About Gabriel Toth

Leave a Reply