Un nou Club Sportiv Municipal la Timișoara! Colac de salvare pentru baschet, rugby și handbal?

unnamed (1)Consiliul Local Timișoara a votat astăzi o nouă formă prin care trei dintre cluburile asociate cu autoritățile locale pot fi salvate de la dispariție. Actualele BC Timișoara, CH Politehnica și Timișoara Saracens ar urma să intre sub umbrela unui nou Club Sportiv Municipal (pe modelul SCM-ului din Craiova, de pildă), căruia i-a fost alocat deja peste 1 milion de lei dintr-o rectificare de buget.

Noua structură va fi un club sportiv de drept public, în această formă fiind posibilă plata tuturor cheltuielilor necesare funcționării, inclusiv cele salariale. Consiliul Local a aprobat astăzi alocarea a 1.069.000 de lei (aproximativ 242.000 de euro) dintr-o rectificare de buget, bani ce ar putea rezolva rapid situația datoriilor, extrem de stringentă mai cu seamă la echipele de baschet și handbal.

Consiliul Local va fi reprezentat în noul club de Radu Țoancă (PSD) și Ciprian Jichici (PNL), iar Primăria de Mihai Costa, directorul Direcţiei Instituţii Şcolare, Medicale, Sportive şi Culturale.

„Nu putem sta cu mâinile la piept așteptând să se judece contestația noastră pentru decizia Curții de Conturi. Aici, parametrul timp e esențial, iar cluburile de baschet, handbal și rugby mor dacă nu primesc bani într-un timp foarte scurt. Astfel, am creat un cadru care e în compatibilitate cu regulamentele federațiilor acestor ramuri sportive și care ne-ar permite să alocăm bani fără nicio grijă că ar fi probleme de ilegalitate”, a spus primarul Nicolae Robu, după ședința de astăzi a Consiliului Local.

Deocamdată, doar cele trei cluburi amintite (baschet, handbal și rugby) vor face parte din noua structură. În cazul echipei de fotbal ACS Poli, intrarea în noul CSM nu e posibil, deoarece FRF nu acceptă în competiție cluburi de drept public.

În altă ordine de idei, varianta CSM-ului ar putea fi abandonată, în cazul în care Curtea de Conturi va da câștig de cauză autorităților timișorene în urma contestației. Reprezentanții municipalității sunt optimiști, după ce în Teleorman și Sălaj s-a petrecut un scenariu similar, Curtea de Conturi blocând inițial finanțările, iar apoi întorcând decizia în urma contestațiilor.

About Gabriel Toth

Leave a Reply