1965-stiinta_tm01

Știința Timișoara, în 1965. Johnny Regep, al doilea din dreapta, în rândul de jos.

Familia Politehnicii a mai pierdut un membru. După ce în urmă cu câteva săptămâni s-au stins, la distanță de trei zile, Ioan Ciosescu și Costică Filip, un alt fost fotbalist al clubului studențesc ne-a părăsit de curând. E vorba despre Johnny Regep, unul dintre cei mai talentați fotbaliști ai echipei din perioada anilor 60-70.

DSCF0048Petru Regep, alintat „Johnny” de prieteni, s-a născut la 27 iunie 1947. A început fotbalul la „piticii” Științei, debutând în prima echipă la 26 martie 1965, la 18 ani neîmpliniți, într-o victorie a „studenților”, 1-0 cu Vagonul Arad, în Divizia B. Timișorenii obțineau, la finele acelui sezon, promovarea în prima ligă, iar tânărul Regep începuse să devină o certitudine, fiind părtaș, în următoarea stagiune, la victorii memorabile, precum cea de la București, 3-2 cu Dinamo, sau cea cu 3-1 din fața Rapidului, de pe teren propriu.

După două aventuri la UTA și CFR Timișoara, Regep a revenit la Poli, punând umărul, în sezonul 1972/1973, la promovarea echipei în primul eșalon, după o absență de șapte ani. În acea ediție, Johnny a marcat de trei ori pentru alb-violeți.

Johnny Regep s-a remarcat ca un personaj boem, despre care cei care l-au cunoscut au spus că ar fi putut face mult mai mult în fotbalul de performanță, având în vedere talentul său nativ, care l-a consacrat pe posturile de extremă dreapta și atacant. În ultimii ani de viață, fostul fotbalist nu a dus un trai prea liniștit, fiind văzut nu de puține ori la cantina săracilor.

Înmormântarea lui Petru Regep va avea loc miercuri, de la ora 14, în cimitirul din localitatea sa natală, Ghiroda.

Leave a Reply