Un „All Black” aproape de Ronaț! Sosene Anesi, cu un picior în curtea lui RCM Timișoara

S14 : Chiefs v Western Force
RCM Timișoara e foarte aproape de o nouă lovitură pe piața transferurilor. Clubul bănățean e aproape de a obține semnătura lui Sosene Anesi, un neo-zeelandez cu origini samoane în vârstă de 32 de ani, ce are în palmaresul său o selecție în celebra reprezentativă „All Blacks”. Noul rugbyst al galben-albaștrilor se laudă și cu o medalie de aur la rugby în 7 la Jocurile Commonwealth-ului.

Un rugbyst celebru în Noua Zeelandă ar putea evolua din această vară la RCM Timișoara. Sosene Raymond Anesi, jucător ce poate acoperi posturile de aripă și fundaș, discută în aceste zile cu conducerea campioanei României și s-ar putea alătura săptămâna viitoare lotului pregătit de Chester Williams și Dannie de Villiers.

Sosene Anesi ar deveni astfel singurul rugbyst din istoria campionatului intern care a evoluat în celebra națională a Noii Zeelande, „All Blacks”. La 10 iunie 2005, acesta a intrat la pauză, într-un test cu Fiji disputat la Albany, în locul lui Dan Carter. Avea să fie singura sa selecție la prima reprezentativă, el fiind însă, în acea perioadă, om de bază în naționala de rugby în 7, pentru care a debutat în 2004. De altfel, în 2006, Anesi a câștigat medalia de aur la Jocurile Commonwealth-ului, după ce Noua Zeelandă, cu el în teren, a învins în finală Anglia, cu 27-21.

Jucătorul în vârstă de 32 de ani are în CV-ul său celebra formație Chiefs, din Super 14, eșalonul de elită al Noii Zeelande, pentru care a evoluat între 2005 și 2009, bifând 41 de meciuri și reușind 60 de puncte. De altfel, Chiefs e în acest moment campioana la zi a țării. În ultima perioadă, Anesi a evolua pentru Parramatta Two Blues, formație ce evoluează în Shute Shield, un eșalon al statului australian New South Wales.

Accidentare groaznică în 2007

Sosene Anesi a trecut prin momente cumplite în urmă cu șase ani. La 9 februarie 2007, într-un joc al lui Chiefs cu Wellington Hurricanes, a fost placat dur de celebrul Ma’a Nonu, simțind dureri în zona gâtului. Prins în febra meciului, rugbystul nu și-a dat seama de gravitatea situației, și a terminat jocul în teren. A doua zi, durerile au devenit insuportabile, medicii stabilindu-i un diagnostic dur, fractură a vertebrei R6, aflată în zona gâtului. Anesi a stat apoi vreme de trei luni cu gâtul imobilizat, recuperându-se nesperat de rapid.

Sosene Anesi poate fi cel de-al doilea transfer al verii la RCM Timișoara, după revenirea centrului Ben Dominic Tuiatua. Un al treilea jucător nou urmează a fi dezvăluit de clubul bănățean zilele viitoare.

About Gabriel Toth

Trackbacks

  1. […] RCM Timișoara revine întărită din vacanța de vară. La reunirea lotului, din această dimineață, au fost prezenți și primii jucători transferați de gruparea galben-albastră în această vară. În cazul lui Ben Dominic Tuiatua vorbim despre o revenire, centrul în vârstă de 23 de ani aflându-se și anul trecut în lotul bănățenilor, punând serios umărul la cucerirea titlului. Marea lovitură o constituie însă sosirea lui Sosene Anesi, un neo-zeelandez cu origini samoane, care a bifat o prezență în reprezentativa „All Blacks” și despre a cărui venire druckeria.ro vă informa încă de săptămâna trecută. […]

Leave a Reply