Trei puncte vitale: Flacăra Făget – ASU Politehnica 1-2

politehnica fagetASU Politehnica și-a trecut în cont cele trei puncte, mult mai greu decât era de așteptat, după 2-1 cu Arsenal Flacăra. Gazdele conduceau la pauză, grație eurogolului reușit de Țofei, însă în primul sfert de oră al părții secunde, Tulcan și Vucea au întors soarta meciului

ASU Politehnica a început fulminant meciul de la Făget. Alb-violeții au irosit o sumedenie de ocazii, doar în primele 20 de minute, din care o reținem în mod special pe cea a lui Tulcan, găsit excelent în colțul careului mic, însă șutul său l-a nimerit doar pe portarul Sârbu. Gazdele au început să prindă curaj, încetul cu încetul, iar în minutul 24 au avut prima ocazie mare, prin Stancu, tânărul fotbalist al Făgetului trimițând periculos, cu capul, sub transversală, după o centrare șutată a lui Stănilă. Deschiderea de scor a venit în cele din urmă în minutul 39, însă în mod surprinzător, la poarta lui Burtic. Țofei a tras ca din pușcă dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri, sub bară, fără speranțe pentru Burtic.

ASU Politehnica a reușit să întoarcă rapid scorul în debutul părții a doua. După o ocazie rarissimă irosită de Vucea, care a tras în bară de la doi metri, cu poarta goală, Tulcan a restabilit egalitatea, după o acțiune personală a lui Ghinescu, în minutul 55. Timișorenii au preluat finalmente conducerea în minutul 62, atunci când șutul lui Vucea a fost bâlbâit de portarul Sârbu, iar mingea a poposit în plasă.

Finalul a fost mai liniștit decât era de așteptat. ASU Politehnica a continuat dominarea, însă fără să își mai creeze ocazii importante de gol, în vreme ce gazdele au cedat din punct de vedere fizic. Trei puncte extrem de importante, care menține trupa lui Paul Codrea în fruntea în clasamentului, cu o etapă înainte de căderea cortinei peste sezonul de toamnă.
Arsenal Flacăra Făget (antrenor-jucător Adrian Brazovan): Căliman, Mihali, Papuc, Benescu, Maghet, Țofei, Stănilă, Stoica, Neagu, Oprea. Au mai intrat: Pleșca și Panfiloiu.

ASU Politehica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Damian, Gălan, Gavriluță, Taub – Ghinescu, Naidin, Codrea, Vucea – Tulcan, Rus. Au mai intrat: Feraru, Filimon, Ionaș și Iorgovan.

 

Reacții la cald

 

„Am jucat foarte bine, cel pușin în prima repriză, când ne-am concentrat mai bine. Dacă am fi jucat așa la toate meciurile de acasă, am fi avut mult mai multe puncte în clasament. Sunt mulțumit de băieți din toate punctele de vedere. E un campionat foarte greu pentru noi, sperăm să ne mai întărim în iarnă. Am întâlnit astăzi echipa de pe primul loc, zic eu echipa cea mai bună din campionat. Le doresc baftă și sper să promoveze în acest an, pentru că anul trecut au avut puțină neșansă. Sper să aud numai de bi888ne de la foștii mei colegi de liceu, Paul Codrea și Cornel Țârdea”. (Adrian Brazovan, antrenor Arsenal Flacăra Făget)

„Am început bine jocul, am avut câteva situații clare de a marca, dar nu am făcut-o. Ei au avut apoi două situații, una foarte periculoasă cu capul, iar apoi lovitura liberă din care au marcat. Ăsta e fotbalul, te pedepsește dacă nu înscrii. În repriza a doua am avut însă altă atitudine, iar pe lângă goluri am mai avut câteva situații bune. Cum am spus și după meciul cu Mașlocul, poate nu suntem în cea mai bună formă, dar astăzi chiar ne-am creat ocazii, pe care le-am ratat din toate pozițiile. E bine că am câștigat, sunt trei puncte mari, dar am avut emoții”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply