Trei goluri şi trei puncte, la debutul în Liga a III-a: ASU Politehnica – Minerul Motru 3-0

 

11902571_889761254441671_3177188614533014088_nASU Politehnica a debutat cum nu se putea mai bine în eşalonul al treilea. Alb-viooleţii au obţinut un succes confortabil pe „Ştiinţa”, 3-0 cu Minerul Motru, la capătul unui meci dominat copios de elevii lui Sorin Brîndescu.

Alb-violeţii au avut posesia încă din start, însă minute bune nu au reuşit să pună în real pericol poarta apărată de experimentatul Nicuşor Bănică. Doar Giuricici, găsit liber de centrarea lui Ghjinescu din minutul 10, a trimis la colţul lung, dar unul dintre fundaşii oaspeţilor a respins de pe linia porţii. În partea opusă a terenului, o singură acţiune notabilă, irosită de Ghighilicea, în minutul 17, atacantul gorjenilor finalizând dezastruos, unu la unu cu Burtic.

ASU Politehnica a reuşit deschiderea de scor în minutul 37, printr-un penalti obţinut de Ghinescu şi transformat de Gălan. Primul gol pentru alb-violeţi la nivelul fotbalului profesionist, marcat, aşadar, de noul căpitan de echipă.

Finalul primului mitan a fost de-a dreptul electrizant. În minutul 43, echipa din Motru a beneficiat de o lovitură liberă indirectă, din colţul careului de 6 metri al lui Burtic, din care a rezultat însă doar un henţ al căpitanului Nicoloff, mingea ricoşând din zidul polist direct în braţul decarului. Apoi, la faza următoare, celălalt decar de pe teren, Răzvan Ghinescu, a reuşit un şut superb, de la 25 de metri, care s-a oprit însă în bara porţii lui Bănică. Şi nu avea să fie ultima ocazie importantă pentru polişti în primul mitan, lovitura de cap a lui Bădăuţă nimerind transversala.

Dacă în prima repriză am mai putut vorbi despre o urmă de echilibru, în partea secundă, alb-violeţii au dominat copios şi au marcat două goluri pe contraatacuri purtate ca la carte. În minutul 62, Taub a centrat de pe stânga, la firul ierbii, iar Birău, apărut în centrul careului, a pus latul pentru 2-0. Apoi, în minutul 74, nou-intratul vucea şi-a folosit din plin calitatea de bază, viteza, şi a ţâşnit în careu, marcând frumos, la colţul lung.

S-a încheiat 3-0, iar ASU Politehnica portneşte cu dreptul o ediţie de campionat ce se anunţă extrem de dificilă şi de echilibrată.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Contescu, Bilia, Gălan (cpt.), Taub, Rebenciuc, Birău, Giuricici, Ţugui, Ghinescu, Bădăuţă. Au mai intrat Vucea, Stancu, Tulcan şi Codrea.

Minerul Motru (antrenor Ion Alecu): Bănică – Tudoran, Dicu, Iclănzan, Schinteie, Nicoloff (cpt.), Cruceru, Hanu, Pruteanu, Ghighilicea, Cerbu. Au mai intrat Buga, Gavrilescu şi Stroescu.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply