Timișul Șag – ASU Politehnica sau duelul golgheterilor returului

draghiciASU Politehnica se va deplasa sâmbătă la Șag, pe terenul primei formații care a încurcat-o în acest sezon. În tur, trupa lui Ianoșev reușea să smulgă un 0-0 pe „Știința”, la capătul unui joc pe care l-a gestionat perfect în defensivă. Și întâlnirea din retur se anunță una interesantă, Timișul și ASU Politehnica numărându-se printre cele mai în formă grupări din sezonul de primăvară, ele dispunând și de cei mai buni marctori ai „D”-ului din 2015.

Sâmbătă, la Șag, se vor duela golgheterii Ligii a IV-a Timiș din retur. Gruparea pregătită de Adrian Ianoșev l-a înregimentat în iarnă pe atacantul Bogdan Moroșanu, cel ce în tur evoluase la Racovița, formație pentru care punctase de 6 ori. Mutarea pe malul Timișului pare să-i fi priit atacantului în vârstă de 23 de ani, considerat nu demult o sperață a fotblului românesc. El e exponent al generației 1992 de la Poli, fiind campion la juniori B în 2009 sub comanda lui Robert Frușa. În cele șapte meciuri disputate pentru Șag în retur, Moroșanu a reușit să înscrie de 13 ori. Runda trecută, în victoria categorică de la Giroc (10-1) a marcat jumătate dintre golurile formației sale.

Practic, Bogdan Moroșanu este omul-cheie al Șagului în sezonul de primăvară, el reușind 61.9% dintre golurile echipei (21 în total).

O formă de invidiat are și vârful lui ASU Politehnica, Octavian Drăghici. Cu 40 de meciuri la activ în Liga I, prezențe îndelungate și fructoase în eșalonul secund și titluri de golgheter în eșalonul al treilea, pentru UMT, atacantul în vârstă de 29 de ani se simte bine în alb-violet, reușind să puncteze de 12 ori în retur pentru liderul Ligii a IV-a. A reușit patru „duble” consecutive, în meciurile cu Ripensia, Auto, Murani și Jimbolia, a înscris o dată la Dumbrăvița, iar runda trecută, în meciul cu CFR, și-a trecut în cont primul hattrick.

Partida Timișul Șag – ASU Politehnica va avea loc sâmbătă, de la ora 11.

About Gabriel Toth

Leave a Reply