Timișorenii Șimicu și Fenici, marcatori în victoria României cu Italia

cristian-fenici
Naționala de handbal a României e ca și calificată în faza următoare a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2015, după cea de-a patra victorie la rând, înregistrată miercuri, la București, în compania Italiei. A fost 34-29 pentru tricolori, rezultat la care au contribuit și timișorenii aflați în lotul lui Eliodor Voica.

Naționala de handbal a României a dat semne de revenire miercuri, în fața Italiei, reușind un joc mult mai consistent decât cel de duminică, de la Nicosia, în care au tremurat până în ultimele secunde pentru o victorie în fața modestei selecționate a Ciprului. Tricolorii s-au instalat confortabil la cârma partidei cu peninsularii, conducând cu 20-13 la pauză. Scorul final a fost 34-29, italienii reușind să mai strângă meciul în repriza secundă.

La cea de-a patra victorie a României din preliminarii au contribuit și jucătorii timișoreni selecționați de Eliodor Voica. Fostul căpitan al Politehnicii, Cristian Fenici, a înscris de trei ori, în timp ce Alexandru Șimicu, desemnat recent cel mai bun handbalist român pe anul 2013, a punctat o singură dată. În lot s-a mai regăsit și Flavius Cîmpan, extrema lansată de LPS Banatul nereușind să marcheze însă.

Unicul jucător al Politenicii implicat în actualele preliminarii nu a evoluat în etapa de miercuri. Irakli Chikovani a lipsit de la cea de-a doua victorie a Georgiei din faza grupelor, 26-23 la Tbilisi, cu Lituania. La victoria gruzinilor a contribuit, în schimb Vladimir Rusia, jucătorul vicecampioanei Știința Bacău punctând de 5 ori.

Actuala fază a preliminariilor își va mai consuma o etapă la finele săptămânii. România va evolua în deplasare, cu Slovacia, meciul fiind programat în localitatea Sala. De asemenea, georgia lui Iraklio Chikovani va juca pe terenul Finlandei.

About Gabriel Toth