Timișorenii contribuie la al patrulea succes consecutiv al „stejarilor” din CEN

1782151_10152226746603270_1005870349_n
Naționala de rugby a României a bifat astăzi un nou succes în Cupa Europeană a Națiunilor, 29-10 în fața Belgiei, la Constanța. La rezultatul final au contribuit din plin și cei șase jucători convocați de la campioana RCM Timișoara, demi-ul Vali Calafeteanu reușind al treilea eseu al „stejarilor”, în vreme ce Stelian Burcea a închis tabela.

Favorită certă conform calculelor hârtiei în fața Begiei, naționala de rugby a României nu a avut deloc un meci ușor dar, chiar și așa, a înregistrat un succes cu punct bonus. Tabela stadionului „Mihai Naca” din Constanța a fost modificată mai întâi de Lucaci, care a semnat prima încercare a meciului, transformată de Florin Vlaicu. În minutul 25, tricolorii s-au distanțat, grație unui eseu de penalizare, urmat de o nouă transformare a centrului ce, din sezonul viitor, va îmbrăca tricoul localnicei Farul.

Repriza a doua s-a reluat de la scorul de 14-0 pentru România, un ecart ce avea să se mărească după zece minute scurse din acest mitan, datorită unei lovituri de pedeapsă transformate de Vlaicu. Belgienii au redus apoi din handicap, prin același procedeu însă, în minutul 61, Vali Calafeteanu a spulberat orice emoții, marcând al treilea eseu al „stejarilor”, transformat de Vlaicu. Belgia a replicat, cu zece minute înainte de final, printr-un eseu de penalizare transformat, însă diferența finală avea să fie de 19 puncte în favoarea amfitrionilor, după eseul semnat de un alt jucător al Timișoarei, Stelian Burcea, însă netransformat de Vlaicu.

RCM Timișoara a avut cinci titulari în acest joc. E vorba despre Mădălin Lemnaru, Vali Calafeteanu, Vali Popîrlan, Eugen Căpățână și Stelian Burcea, ultimul îndeplinind și rolul de căpitan al „stejarilor”. Pe parcurs a mai intrat în teren și Cătălin Fercu, din postură de rezervă. Să mai precizăm că Lemnaru a fost eliminat pentru 10 minute în ultima parte a primului mitan, pentru un placaj înalt.

România va încheia campania din această ediție a Cupei Europene a Națiunilor sâmbăta viitoare când va juca, cu trofeul pe masă, la Tbilisi, în fața Georgiei. Pe lângă trofeul pus în joc, există de această dată o miză în plus, și anume stabilirea grupei în care „stejarii” vor evolua la Cupa Mondială de anul viitor, ambele combatante asigurându-și deja prezența la turneul final.

About Gabriel Toth

Leave a Reply