Timișoreanca Andreea Hojda (16 ani) a adus a treia medalie a delegației României la FOTE 2017

Performanță importantă pentru atletismul timișorean. Andreea Raissa Hojda, sportivă legitimată la LPS Banatul, a cucerit medalia de bronz în proba de 800 m, ieri, la Gyor, la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Atleta în vârstă de 17 ani a fost depășită, în finala desfășurată aseară, doar de reprezentantele Poloniei și Suediei.

Andreea Raissa Hojda a fost cronometrată, în finala probei de 800m, cu 2:10,54, un timp care i-a asigurat medalia de bronz. Timișoreanca a fost depășită de Zuzanna Bronowska (Polonia), care a câștigat cursa cu 2:08,07 și de Gael De Coninck (Suedia), care a trecut linia de sosire în 2:09.14.

Sportiva timișoreană e născută la 14 iulie 2001 la Timișoara și activează în cadrul secției de atletism de la LPS Banatul, unde e pregătită de profesoara Simona Șerban. Andreea Raissa Hojda a participat, tot în această lună, la Campionatul Mondial de cadeți, desfășurat în Kenya.

Ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European, găzduit de Ungaria la Győr are întreceri în zece discipline: atletism, baschet, ciclism, gimnastică, handbal, înot, judo, kaiac-canoe, tenis de câmp și volei. În opt dintre acestea concurează și cei 77 de sportivi români, dintre care aproape o treime în atletism.

Medalia Andreei Hojda e a treia a delegației României la actuala ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Celelalte două sunt argint, prin judoka Ramona Florina Micula, la cat. 52 kg, şi bronz, prin înotătoarea Ana Iulia Dascăl, la 100 m liber feminin.

Leave a Reply