Timișoara și saga carnetelor de joc (II): Poziție oficială CSU Politehnica

DSCF0148 (Medium)Sportul timișorean s-a confruntat săptămâna trecută cu un nou episod bizar al carnetelor de joc. La aproape șapte luni de la smulgerea vizelor medicale din carnetele rugbyștilor de la RCM Timișoara (un caz învăluit de o bună perioadă într-o tăcere cel puțin suspectă), voleibalistele de la CSU Politehnica s-au trezit fără carnete de joc, chiar înaintea turneului play-off al Diviziei A2 Vest, organizate la sala „Mircea Albu”.

Într-un moment în care voleiul feminin din Timișoara părea că se îndreaptă în sfârșit înspre performanță, după ani întregi în care a fost șters complet de pe harta competițiilor de seniori, un incident stupid a umbrit munca de aproape un an de zile al celor ce au încercat să-l repună pe roate. După ce precedentul s-a înregistrat cu câteva luni în urmă, tot în Timișoara, carnetele de joc ar trebui păzite cu mai mare strășnicie decât un rând de echipament sau chiar un plic cu bani.  Dacă, de pildă, înaintea unei competiții, dispar banii pentru baremul de arbitraj din vestiarul clubului organizator, nu avem de a face cu o situație ireparabilă. Se pot găsi lesne soluții. Însă în cazul dispariției unor carnete de joc – actele oficiale de identitate ale sportivilor – nu se mai poate apela la bunăvoința oficialilor competiției ori a Federației, ci doar la regulament.

Fără a încerca să dăm verdicte, spunem doar că e regretabil să cunoști deznodământul celei mai importante întreceri de volei feminin organizate în ultimii 10 ani în Timișoara încă înaintea începerii ei. Iar asta în condițiile în care, pentru organizarea turneului play-off, clubul organizator a plătit 1.000 de euro. Și a pierdut astfel prezența la barajul de promovare în elită, pe care chiar și în aceste condiții îl câștigase pe teren.

Dar iată punctul de vedere oficial al CSU Politehnica Timișoara, exprimat pe pagina de Facebook a clubului:

 

Deoarece am primit numeroase intrebari despre ce s-a intamplat cu echipa noastra la turneul play-off pe care l-am organizat in perioada 2-4 aprilie, venim cu urmatoarele precizari:
Legitimatiile jucatoarelor noastre au disparut inaintea primului meci din cadrul turneului si in ciuda demersurilor facute, FRV nu a acceptat sa ofere echipei noastre posibilitatea de a evolua pe baza de duplicate. Ca urmare, desi pe teren ne-am castigat dreptul de a merge la barajul de promovare in prima liga, cu doua victorii si o infrangere in cadrul turneului, am fost opriti din acest drum prin decizie “la masa verde”.

Prezentam mai jos si comunicatul oficial al clubului nostru referitor la cele petrecute in turneul play-off:

“În spiritul sportului!

Ghidați de principiul olimpismului, care evidențiază ideea de a respecta orice competiție, indiferent de conjunctura în care aceasta se dispută, CSU Politehnica Timișoara a decis să-și respecte suporterii, jucătoarele și colaboratorii, disputând toate cele trei jocuri programate în cadrului turneului play-off al Diviziei A2 Vest la volei feminin, în condițiile unui incident nefericit, în urma căruia au dispărut legitimațiile de joc. Autori deocamdată necunoscuți au spart vestiarul profesorilor și au sustras, printre alte bunuri, și toate legitimațiile jucătoarelor de la CSU Politehnica și CSȘ Bega Timișoara, privând astfel formația noastră de o posibilă calificare la barajul pentru promovarea în prima ligă, în primul an de la reînființarea echipei de senioare a orașului. Acest lucru nu ne oprește însă din proiectul pe termen lung pe care clubul nostru l-a demarat și care va duce cu siguranță echipa CSU Politehnica Timișoara, din nou, în elita voleiului românesc.
Decizia de a continua competiția și de a nu influența sistemul de desfășurare a turneului, în condițiile în care două dintre formațiile prezente au venit de la distanțe de peste 350 de kilometri, dintre care una fără drept de calificare la baraj (CSU Medicina CNUE Tg. Mureș) a fost decisă și de arbitrii prezenți la turneul de la Timișoara, delegați de Federația Română de Volei. Iar rezultatele deciziei au fost vizibile în jocurile formației noastre, când Sala Sporturilor ”Mircea Albu” din Timișoara a fost arhiplină, ceea ce demonstrează cât de apreciat este acest sport.
Trebuie precizat că reprezentanții echipei noastre, conducerea clubului (și nu numai) au încercat toate demersurile la Federația Română de Volei pentru eliberarea unor duplicate a legitimațiilor, mai ales că a fost vorba despre un caz de forță majoră, însă nu au găsit înțelegere la conducerea federației, respectiv la Dl. președinte Vișan, care a decis ca meciurile formației noastre să fie omologate cu 3-0 în favoarea adversarelor.
Echipa de volei feminin CSU Politehnica Timișoara va continua să evolueze în competițiile naționale, căutând să performeze indiferent de nivelul în care este angrenată.
Loredana Pasca, Fantaziu Claudia, Andreea Niculita, Aryana Gadian, Demian Iovanka Elena, Cotumbianu Teo, Sfetescu Denisa, Cristina Pruteanu, Cybill Naomi, Daiana Vlaicu, Svaia Bianca, VĂ MULȚUMIM !!!

CSU Politehnica Timișoara”

About Gabriel Toth

Leave a Reply