Timișoara Saracens are șansa de a cuceri acasă Cupa României! Finala a fost mutată pe „Dan Păltinișanu”

14Ultimul act al Cupei României se va disputa, la data de 21 mai, pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara, și nu la Baia Mare, așa cum anunțase inițial Federația Română de Rugby. Gruparea din Maramureș a revenit asupra deciziei de a organiza finala pe teren propriu, astfel că organizarea meciului a revenit Timișoarei, singurul oraș care își mai depusese candidatura.

Anunțul a fost făcut astăzi, de către vicepreședintele grupării timișorene, Dușan Filipaș, care consideră că s-a intrat astfel în normalitate.

„Cei de la Baia Mare au decis să se retragă, iar în acel moment FRR ne-a acordat posibilitatea să organizăm finala, pentru că oricum au fost doar cele două orașe înscrise în cursă. Cred că a fost o decizie corectă, pentru că încă de la început nu vedeam care ar fi atuurile lor. Deci cred că revenim la faza de normalitate”, a declarat Filipaș, la conferința de presă organizată astăzi, la sediul clubului. Oficialii timișoreni au mai dezvăluit că, în luna noiembrie, stadionul „Dan Păltinișanu” ar putea găzdui și un amical al naționalei României, contra reprezentativei statului Fiji.

Timișoara Saracens și-a adjudecat ultimele două ediții ale Cupei României, astfel că are șanse mari la cucerirea celui de-al treilea trofeu conscutiv chiar în fața propriilor suporteri. Până la finala de pe 21 mai, bănățenii mai au de disputat însă câteva meciuri, începând cu cel de mâine , de la ora 11, de pe arena „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț, cu Steaua. E vorba despre o restanță din etapa a V-a a Grupei Valorice I, care nu va conta însă decât pentru palmares, deși Timișoara are șansa de a încheia prima fază a competiției în postura de lider.

În mod curios, FRR nu a mai ținut cont de restanța dintre bănățeni și roș-albaștri și a efectuat tragerea la sorți a sferturilor de finală, ținând seama de modul în care se prezenta vineri clasamentul. Astfel, la finalul acestei săptămâni, Timișoara Saracens va întâlni, pe teren propriu, CSM Olimpia București, iar CSA Steaua va primi replica Politehnicii Iași. Învingătoarele din aceste două partide se vor duela mai apoi în semifinale, la sfârșitul săptămânii viitoare.

About Gabriel Toth

Leave a Reply