Timișoara Saracens revine în Ronaț pentru duelul cu performera ultimei etape

4Timișoara Saracens va disputa sâmbătă primul joc din actualul sezon pe terenul „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț. Bănățenii vor primi vizita celor de la Dinamo, formație ce etapa trecută a reușit una dintre marile surprize ale startului de sezon, învingând în fief-ul păropriu campioana CSM Știința Baia Mare. De partea cealaltă, Burcea & co. își propun să se redresee, după remiza de săptămâna trecută, de pe stadionul „Dan Păltinișanu”, cu CSM București.

Partida de sâmbătă, de pe stadionul „Gheorghe Rășcanu”, va fi reeditarea finalei mici a ediției trecute, atunci când bănățenii s-au8 impus categorc, cu 43-3. De această dată, e de așteptat ca Timișoara Saracens să aibă parte de o misiune mai dificilă, dar chiar și așa, obiectivul trasat de conducere e victoria cu punct bonus.

„Dinamo e o echipă plină de tineri ambițioși. Sunt cumva similari cu noi din acest punct de vedere, al ambițiilor și al familiei care e acolo. Antrenorul Demici e de mult timp la Dinamo, căpitanul lor, Flavius Dobre, e de 16 ani acolo. Anul trecut, am jucat finala mică împotriva lor, anul acesta au aceleași ambiții, deci nu ne așteaptă un meci ușor. Pe de altă parte, obiectivul nostru pentru mâine e victoria cu punct bonus. Până acum nu am mai enunțat un astfel de obiectiv. Nu ține de valoarea adversarului, ci de jocul nostru și de faptul că mă aștept ca echipa și staff-ul tehnic să demonstreze că poate realiza acea desprindere care nu s-a realizat la meciurile cu Steaua și CSM”, a declarat vicepreședintele Dușan Filipaș.

Antrenorul Sosene Anesi e de părere că partida cu Dinamo poate fi cea mai dificilă a echipei sale din acest sezon, mai ales după isprava bucureștenilor din etapa trecută, când au reușit să răpună campioana din Baia Mare.

„Cred că meciul cu Dinamo e foarte important. Ar putea fi cel mai dificil de până acum, mai ales după reușita lor de săptămâna trecută. Ei vor veni foarte încrezători și vor dori să demonstreze că ne pot învinge și pe noi. Au o echipă bună, dar noi va trebui să ridicăm standardele jocului nostru. Avem un lot capabil de a face acest lucru. Ne întoarcem pe terenul din Ronaț, pe care îl cunoaștem mult mai bine și sper ca acest aspect să ne dea încredere”, a spus Anesi.

Pentru jocul cu Dinamo, staff-ul tehnic al timișorenilor a pregătit câteva noutăți în XV-le de start. Din formula de început vor lipsi obișnuiții Vali Calafeteanu, Paula Kinikinilau și Viliami Moala, ei fiind înlocuiți de Hayden O`Donnel, Brian Sefanaia (ambii titulari în premieră la Timișoara) și Stephen Shennan.

„Am operat câteva modificări în echipă. Ne dorim să oferim șanse și altor jucători, să îi rotim. Cum am mai spus, nu contează pe cine trimitem în teren, ei trebuie să își facă datoria. Kinikinilau a jucat în toate cele trei partide de până acum, a făcut-o bine, a muncit foarte mult, și merită puțină odihnă, pentru a fi proaspăt în următoarea etapă. Nici la Calafeteanu n-a fost vorba despre o pedeapsă, ci doar dorința de a da o șansă jucătorilor ce au evoluat mai puțin. Hayden nu a jucat decât 20 de minute în meciul trecut, poate nu a fost suficient de concentrat, și de aceea trebuie să îl responsabilizăm”, a explicat Sosene Anesi aceste modificări.

Iată echipa probabilă a Timișoarei din meciul cu Dinamo:

15. Gabriel Conache, 14. Stephen Shennan, 13. Brian Sefanaia, 12. Jack Umaga, 11. Fonovai Tangimana, 10. Jody Rose, 9. Hayden O`Donnel, 1. Alexandru Țăruș, 2. Eugen Căpățână, 3. Manassa Saulo, 4. Valentin Popârlan, 5. Marian Drenceanu, 6. Randall Morrison, 7. Daniel Ianuș, 8. Stelian Burcea (C).
Rezerve: 16. Marian Gorcioaia, 17. Gigi Militaru, 18. Samuel Mariș, 19. Dorin Lazăr, 20. Valentin Calafeteanu, 21. Viliami Moala, 22. Daniel Zaharia, 23. Lemeki Nabalei.

Partida Timișoara Saracens – Dinamo București va avea loc sâmbătă, de la ora 13, pe stadionul „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț.

About Gabriel Toth

Leave a Reply