Timișoara, reprezentată în naționala U20 de baschet masculin

4192
Doi reprezentanți ai baschetului timișorean se află în cantonament cu lotul național U20, în vederea Campionatului European Divizia B ce se va desfășura în luna iulie, la Pitești. Georgian Păun, campion cu BC Timișoara la U23, e unul dintre oamenii de bază ai lotului, la fel ca și Leonard Filip, actualmente la Dinamo, însă format de școala de baschet bănățeană.

Baschetul timișorean propune două nume în lotul național U20, care în perioada 11-21 iulie va evolua în cadrul Campionatului European, grupa valorică B, desfășurat la Pitești. Georgian Păun a fost unul dintre pilonii de bază ai echipei de tineret a BC Timișoara, care a cucerit titlul la finele sezonului trecut. Tânărul jucător sosit vara trecută de la Pitești a prins câteva meciuri și în Liga Națională, determinându-l pe selecționerul Hristu Șapera să apeleze la serviciile sale pentru acest turneu. Singurul timișorean get-beget din lotul național e însă Leonard Filip, cel care în sezonul trecut a evoluat constant pentru Dinamo, formație retrogradată din prima ligă. În ciuda eșecului înregistrat de echipa sa de club, fostul jucător al timișorenelor Timba și BCT a avut șansa să crească în experiență, devenind astfel o certitudine pentru lotul național U20.

În lotul selecționat de Hristu Șapera se mai află un alt jucător ce a cochetat cu baschetul timișorean în ultimul an. E vorba despre Horia Cristean, tânăr sosit în vara anului trecut în tabăra alb-violetă de la Phoenix Galați. Acesta nu a apucat să evolueze decât în echipa de U23, nefiind inclus nici măcar o secundă în teren în meciurile de Ligă Națională. În iarnă, clubul timișorean s-a despărțit de Cristean, care a optat pentru divizionara secundă Politehnica Iași, cu care a ratat de curând promovarea în primul eșalon.

Naționala U20 a României se află în cantonament la București de luni, urmând să dispute, până la data turneului final de la Pitești, o serie de jocuri de pregătire în țară și peste hotare. Iată programul lotului pentru perioada următoare:

– 03-12.06  –  Cantonament București
– 12-14.06  –  Jocuri amicale în Bulgaria (Pravets)
– 15-18.06  –  Cantonament Oradea
– 19-22.06  –  Jocuri amicale în Ungaria (Kormend)
– 23-28.06  –  Cantonament Pitești
– 28-29.06  –  Jocuri amicale cu Lotul Universitar (Pitești)
– 01-05.07  –  Cantonament Pitești
– 06-07.07  –  Jocuri amicale cu Portugalia (Pitești)
– 08-10.07  –  Cantonament Pitești
– 11-21.07  –  Campionat European U20M Divizia B (Pitești)

Să mai spunem că BC Timișoara va mai trimite doi jucători sub tricolor în această vară. Unul dintre ei e pivotul George Toth, convocat la naționala universitară a României, antrenată de noul antrenor al trupei bănățene, Tudor Costescu, participantă la Universiada de la Kazan (Rusia), din perioada 6-17 iulie. Un alt internațional e Raul Covaciu, convocat la naționala U18, pregătită de Răzvan Cenan, urmând să participe la Campionatul European U18 Divizia B de la Strumica (Macedonia), în perioada 18-28 iulie.

About Gabriel Toth

Leave a Reply