Timișoara, reprezentată de trei atleți la Balcaniada de la Istanbul


Atletismul timișorean trimite trei sportivi la Campionatele Balcanice de sală, ce se vor desfășura sâmbătă, la Istanbul. Adelina Pastor, Sorin Vătămanu și Cosmin Dumitrache, cu toții elevi ai antrenorului emerit Ioan Damaschin, au fost convocați la lotul național pentru primul concurs internațional al anului.

Rezultatele excelente ale atleților timișoreni la concursurile naționale indoor organizate în acest început de an, la București, nu s-au lăsat fără urmări. Adelina Pastor, Sorin Vătămanu și Cosmin Dumitrache au fost convocați în lotul de seniori al României, pentru Campionatul Balcanic de sală, ce se va desfășura în acest final de săptămână, la Istanbul.

„Hurdlerul” Cosmin Dumitrache, în vârstă de 18 ani, va fi unicul reprezentant al României la 60m garduri. În cele patru întreceri indoor la care a participat în acest început de an, timișoreanul a impresionat prin timpii realizați, reușind să coboare de trei ori sub 8 secunde. În weekendul trecut, acesta și-a depășit propriul record, câștigănd aurul la „naționalelel” juniorilor I, cu timpul 7,96.

Sorin Vătămanu, câștigătorul primelor două etape ale Campionatului Național Indoor, și descalificat în runda finală, după ce a reușit de asemenea să încheie primul, va reprezenta România la proba de 400m, alături de Adrian Drăgan. Pe aceeași distanță va concura și Adelina Pastor, alături de Angela Moroșanu, timișoreanca reușind doar clasări pe podium la „naționalele” din acest an.

Performanțele obținute sâmbătă, la Istanbul, vor constitui criteriu de selecție pentru Campionatele Europene de sală, ce vor avea loc în perioada 1-3 martie în Suedia, la Göteborg.

About Gabriel Toth

Leave a Reply