Timișoara dă singurul arbitru internațional de lupte de categorie olimpică din România

marius olaru

Peste doi ani, la Jocurile Olimpice de la Rio, Timișoara ar putea avea reprezentanți nu doar în rândul sportivilor, ci și printre oficiali. Marius Olaru este, în acest moment, singurul arbitru internațional de lupte de categorie olimpică din România. În luna martie, a oficiat la Campionatele Europene din Finlanda, iar în toamnă va fi prezent și la Campionatul Mondial ce va avea loc în Uzbekistan.

Marius Olaru a devenit, în acest an, arbitru internațional de lupte de categorie olimpică, singurul din România aflat la acest nivel. Bănățeanul și-a început activitatea de arbitru internațional în 2002, participând la campionate europene și mondiale de cadeți sau juniori, iar din acest an oficiază și la cele de seniori.

În luna martie a arbitrat la Campionatul European de lupte de seniori din Vantaa, Finlanda, următorul pas pentru el fiind Campionatul Mondial de seniori, găzduit de Uzbekistan, în luna septembrie. De asemenea, Marius Olaru intenționează să se califice pentru a arbitra în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

În acest moment, Marius Olaru este singurul arbitru de lupte din România care poate să oficia, la nivel de seniori, campionate europene, mondiale și Jocuri Olimpice.

Marius Olaru este cadru didactic la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest din Timișoara, unde predă încă din 1995. De la catedră, își instruiește studenții în discipline precum atletică grea, lupte și judo.

Realizările din arbitrajul internațional au stârnit cuvinte de laudă și din partea rectorului UVT, Marilen Pirtea. „Ne mândrim cu adevărați performeri, cadre didactice care pregătesc studenții Universității la cel mai înalt nivel, dovadă fiind numărul mare de campioni pe care i-a oferit și pregătit Universitatea de-a lungul timpului. Oameni de valoare dau, la rândul lor, valoare celor pe care îi îndrumă. Îi sprijinim și îi încurajăm în activitatea pe care o depun”, a declarat conducătorul Universității de Vest.

Printre studenții lui Marius Olaru s-au numărat, de-a lungul anilor, nume importante ale sportului românesc, precum Ștefan Gheorghiță, Marian Sandu, Leonard Doroftei, Mihai Leu, Adrian Diaconu, Gabriel Brezoianu sau Cezar Popescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply