timba bctBC Timba a înregistrat o nouă înfrângere miercuri seară, pe teren propriu, în runda intermediară a Ligii Naționale, în fața unei reprezentante a podiumului, U BT Cluj. Așa cum ne-au obișnuit în numeroase rânduri de-a lungul acestui sezon, „urșii” au început bine partida, dar s-au stins pe parcurs, nereușind să mențină un ritm de joc constant.

Prima parte a întâlnirii s-a disputat sub semnul echilibrului. După primul sfert, se înregistra egalitate la 19 între cele două formații, iar Timba continua și în sfertul 2 să pună probleme clujenilor. A urmat însă o cădere bruscă, cu trei minute înaintea pauzei, iar trupa lui Marcel Țenter a intrat la cabine cu +13 pe tabelă, 49-36.

După reluare, Timba n-a reușit să se apropie amenințător, gruparea de sub Feleac având o rotație mai lungă, fapt ce le-a permis menținerea unui ritm constant. Lotul timișorean, în care am asistat la un permanent „du-te, vino” de-a lungul actualului sezon, a mai pierdut în urmă cu câteva zile o piesă de bază, americanul Jahsha Blunt dând curs unei oferte din Franța. În această situație, „urșii” n-au reușit decât să reducă diferența la 10 puncte după sfertul 3, 59-69, accelerarea din final a ardelenilor facilitându-le acestora din urmă o victorie fără probleme, scor final 78-94.

Danilo Mijatovic și Larry Hall, ambii cu câte 15 puncte, au fost principalii marcatori ai timișorenilor. Pentru Timba au mai punctat Vinson 10, Reljic 10, Nakic 10, Mihuți 9, Filip 6, Andrieș 2 și Medgyesi 1. De partea cealaltă, ardelenii au marcat cele mai multe puncte prin Darius Hargrove, 22, urmat de Barnette 18 și Silvășan 11.

Reacții la cald

„Cred că am început bine, dar am avut în sfertul 2 o cădere care ne-a îngropat. De acolo, ne-a fost foarte greu să revenim. E păcat, pentru că am jucat foarte bine în primele 15-16 minute, dar a urmat un moment de lipsă de luciditate, care ne-a costat de la +2 la -13. Asta e, ni se întâmplă destul de des. Să nu uităm cu cine am jucat și cum n-eam prezentat noi. Am întâlnit o echipă puternică, din toate punctele de vedere, s-au apărat agresiv tot meciul. Noi am încercat să intrăm în rotație, dar nu am adus plusul necesar, iar lucrul acesta s-a văzut. Avem o anumită calitate, trebuie să fim realiști. Dacă învingeam Clujul, era un miracol. De fiecare dată spun aceleași lucruri. Venim și pierdem. De ce pierdem? Nu mă întrebați pe mine… Eu fac tot ce pot. Nu pot să mă dat peste cap, să strâmb din nas și să fac o echipă puternică”. (Bogdan Murărescu, antrenor Timba)

„Fiecare meci din campionat e greu și nu ai voie să te relaxezi nici măcar 10 secunde. Știam că Timba e o echipă capabilă să joace la un nivel bun, are talent în cadrul echipei, dar am mizat și pe faptul că nu vor putea menține 40 de minute același nivel. Pentru noi era foarte important să câștigăm acest meci și ne bucurăm că am reușit. Am avut posibilitatea să menținem un ritm constant în apărare în special, am încercat să nu lăsăm intensitatea să scadă niciun moment”. (Marcel Țenter, antrenor U BT Cluj)

Leave a Reply