Timba, încurcată de reprogramare: „Nu ne-a întrebat nimeni”

Radenko Toroman, nemulțumit de amânarea meciului de la Pitești

Decizia Federației, de a amâna meciul dintre BCMU Pitești și BC Timba cu 48 de ore față de programarea inițială, a dat peste cap programul grupării timișorene. Antrenorul secund al „urșilor”, Radenko Toroman, spune că întreaga săptămână s-a lucrat pentru a-i aduce pe băieți în priză pentru ziua de vineri, însă vestea sosită miercuri seară a determinat staff-ul tehnic să se reorienteze.

BC Timba va evolua duminică pe terenul formației BCMU Pitești, una dintre reprezentantele României în FIBA Eurochallenge. Antrenorul secund al grupării timișorene, Radenko Toroman, spune că echipa e pregătită pentru confruntarea din Trivale și speră ca băieții să pună în aplicare ceea ce s-a lucrat în această săptămână la antrenamente. „Am pregătit bine meciul de la Pitești, am analizat în amănunt adversarul. Ne așteaptă un joc foarte greu, în fața unei echipe bune, ce practică un baschet de calitate. Au un joc foarte dur, agresiv, iar noi am și pregătit meciul în așa fel încât să putem da o replică pe măsură unui asemenea stil”, a declarat Toroman.

Partida de la Pitești ar fi trebuit să se desfășoare în această seară, însă miercuri FRB a anunțat că meciul a fost reprogramat duminică. „N-aș fi dorit ca meciul să se amâne, pentru că ne-am conceput programul din această săptămână gândindu-ne că vom juca vineri. Nu a fost decizia noastră și, practic, nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord sau nu. Federația a fost cea care a decis, poate pentru că Piteștiul are unele probleme”, a mai spus Toroman.

BCMU Pitești a solicitat această amânare din lipsă de efectiv. În jocul de marți, din Eurochallenge, cu Mons Hainaut, s-au accidentat ușor Pakracije Barac și Daniel Popescu, aceștia urmând a fi recuperați până duminică. Totuși, din formația condusă de Tudor Costescu vor lipsi în continuare doi dintre oamenii cei mai importanți, Slobodan Popovic și Octavian Popa Calotă.  „Am solicitat Federației să ne mai dea un răgaz de 48 de ore pentru că la noi începe să se simtă uzura. Avem doi jucători accidentați, Barac și Popescu, însă din fericire nu pentru o perioadă lungă și îi putem astfel recupera”, a explicat Tudor Costescu.

Partida BCMU Pitești – BC Timba se va disputa duminică, cu începere de la ora 18, în Sala Sporturilor din Trivale.

About Gabriel Toth

Leave a Reply