Timba câștigă și derby-ul promovatelor: 72-63 cu Farul


BC Timba e cea mai bună echipă a Diviziei B, după ce a reușit să câștige toate jocurile pe care le-a disputat la turneul final de promovare. Elevii lui Bogdan Murărescu și-au asigurat încă de ieri promovarea, însă asta nu i-a oprit să-și mai treacă în cont o victorie și astăzi, în fața celeilalte echipe calificate în prima ligă, Farul Constanța.

„Urșii” au jucat dezinvolt în această dimineață în „Arena de Baschet”, demonstrând că au fost, fără discuție, cei mai buni în acest sezon al Divizie B. După o promovare ratată de puțin anul trecut, BC Timba a luat-o de la capăt și a abordat turneul final ca o echipă mare. Siguranța dată de experiența unor foști jucători cu state vechi în prima ligă, precum Petru Czmor și Bogdan Betea, coroborată cu nebunia în sensul bun al cuvântului a lui Florin Popa a făcut ca timișorenii să fie de netrecut.

La fel ca și în celelalte două partide ale turneului final, Timba a condus ostilitățile pe întreaga durată a meciului, Farul având avantaj pe tabelă doar preț de două minute, în primul sfert. Florin „Blondu” Popa a făcut o demonstrație de virtuozitate de după linia de trei puncte, în vreme ce „Pidi” Czmor a excelat la capitolul stop-șut, un procedeu din ce în ce mai puțin prezent în baschetul de astăzi.

După 24-17 la finele primului sfert, timișorenii aproape că și-au dublat ecartul până la pauza mare (54-41), mergând pe aceeași linie și la reluare. Constănțenii le-au dat ceva emoții bănățenilor doar în ultimele minute ale jocului, când s-au apropiat la șase puncte, însă în cele din urmă „urșii” au reușit să-și asigure o victorie lejeră. Succesul de astăzi, cu Farul, ceși n-a avut o miză importantă, a reprezentat o revanșă pentru Popa&co., aceștia demonstrând că eșecul în fața constănțenilor de la turneul semifinal a fost un simplu accident.

Florin Popa a fost, fără îndoială, cel mai bun om al timișorenilor la acest turneu final. „Blondu” a reușit astăzi 25 de puncte și ajunge la un total de 64 de puncte pentru Timba, la turneul de promovare. L-a urmat Petru Czmor, cu 15 puncte, și Bogdan Cormoș, cu 7 puncte.

Să dăm însă citire întregului lot al celor de la BC Timba, care a contribuit la această performanță istorică pentru baschetul timișorean:

Valentin Păcurariu, Bogdan Cormoș, Florin Popa, Bogdan Betea, Valentin Olariu, Ghiță Balmuș, Ferencz Biro, Petru Czmor, Alin Andrieș, Daniel Pătru, Aref Gyori. Antrenor: Bogdan Murărescu. În staff-ul „urșilor” s-a aflat și fostul mare baschetbalist de la West Petrom Arad, Radenko Toroman.

About Gabriel Toth

Leave a Reply