Timba câştigă o primă bătălie pentru promovare: 82-78 cu BCM Olimpic Baia Mare

12039488_988748057835107_6164063674642348332_nTimba a câştigat la mare luptă disputa cu BCM Olimpic Baia Mare aseară, la sala “Constantin Jude”. Galben-negrii s-au impus cu 82-78, după un meci extrem de echilibrat, decis în ultimele 28 de secunde ale întâlnirii. Pentru timişoreni a fost un prim duel cu o contracandidată la promovare din Grupa 3 a Ligii I de baschet masculin.

Timba îşi propune să revină în elita baschetului românesc, de unde a retrogradat la finele sezonului trecut. Pentru galben-negrii se anunţă o bătălie dură în acest sezon, mai multe divizionare secunde din ţară tânjind la Liga Naţională, obiectiv pentru care au şi cooptat o serie de jucători străini. Grupa 3-a, cea din vestul ţării, pare şi cea mai disputată, toate cele trei formaţii cu drept de calificare în turneul semifinal (deci, echipe “non-satelit”) şi-au propus accederea pe prima scenă.

O primă bătălie pentru unul dintre cele două locuri ce duce la turneul semifinal s-a dat aseară, la sala “Constantin Jude”. Timba a primit replica celor de la BCM Olimpic Baia Mare, o formaţie de asemenea cu ambiţii mari, întărită în vară şi cu doi americani. Maramureşenii au şi început mai bine jocul de pe Bega, reuşind să conducă la capătul primului sfert cu 26-23. La pauza mare, se înregistra egalitate la 40 între cele două formaţii. Timba a fost mai inspirată la reluare, asigurându-şi un avantaj de patru lungimi după sfertul 3, 58-54, păstrat cu mari emoţii până la final. Practic, timişorenii s-au desprins în ultima jumătate de minut a întâlnirii.

Principalul marcator pentru formaţia pregătită de Bogdan Murărescu a fost jucătorul venit de la Târgu Mureş, Balasz Baczo, cu 29 de puncte. L-au urmat James Johnson, cu 21 de puncte, Dejan Kovacevic 18, Robert Medgyesi 6, Marius Deconescu 6 şi Dominic Csender 2. De partea cealaltă, BCM Olimpic Baia Mare, pregătită de Sebastian Man şi Dan Donca, au marcat cel mai mult prin americanul Allan, 32 de puncte, urmat de Tohatan 18, Hampton 14, Dohi 6, Dăscălescu 6 şi Florea 2.

În runda viitoare, pentru Timba urmează duelul retrogradatelor din Liga Naţională, cu Universitatea Cluj. Meciul va avea loc duminică (1 noiembrie), de la ora 17, la sala “Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply