Târgu Jiu nu mai e tărâm interzis pentru alb-violeți! BC Timișoara surclasează Energia: 81-53

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

BC Timișoara leagă trei victorii consecutive și face un pas important spre salvarea de la retrogradare, după succesul de astăzi, din deplasare, 81-53 cu Energia Târgu Jiu. Cea mai clară victorie stagională a venit chiar în orașul în care formația bănățeană nu reușise să se impună niciodată, din 2008, de când Energia a promovat în Liga Națională.

BC Timișoara a obținut o victorie clară în fața unei formații măcinate de probleme financiare și de lot. Cu doar opt jucători utilizați, titularii ducând per total greul în această seară, Energia Târgu Jiu nu a contat în fața timișorenilor decât în primul sfert, adjudecat cu 20-17. Din actul secund, alb-violeții s-au instalat confortabil la timonă, mărindu-și constant avantajul pe tabelă.

La pauza mare, băieții lui Nenad Mandic conduceau deja cu șapte puncte, 36-29, pentru ca după sfertul 3 distanța să se mărească la 11 lungimi, 55-44 în favoarea alb-violeților. BC Timișoara s-a descătușat în ultimele zece minute, în care a reușit un recital ofensiv și o apărare exactă în fața unei echipe stoarse de… energie, înregistrând un parțial de 26-9.

S-a încheiat 81-53 pentru BC Timișoara, care se impune, așadar, în premieră la Târgu Jiu, în cea de-a 12-a partidă oficială disputată pe tărâm gorjean. Să precizăm că în sezonul actual, timișorenii au pierdut de două ori în fieful Energiei. Pe 21 septembrie 2015, gorjenii câștigau prima manșă a „dublei” din Cupa României, scor 65-59, iar cu puțin mai mult de o lună în urmă, tot Energia avea să câștige ultima întâlnire din sezonul regular: 85-77, pe 6 februarie.

În disputa din această seară, principalul marcator al Timișoarei a fost Dalibor Djapa, cu 22 de puncte, completate de 9 recuperări. Un double-double a reușit Mladen Jeremic, prin cele 19 puncte puse pe tabelă și cele 10 recuperări realizate. Aproape de o performanță similară a fost și Slobodan Dundjerski, cel ce a reușit 11 assist-uri, dar s-a oprit la 9 puncte. Pentru BCT au mai înscris George Toth 13 puncte, Stefan Zivanovic 12, Joshua Warren 2, Veselin Veselinov 2 și Zoran Milencovici 2.

Pentru Energia, cele mai multe puncte le-au adus Santa 15, Horne 12 și Danys 9. Doi dintre titularii gorjenilor au fost Dragoș Andrei și Barîș Aktaș, foști jucători ai Timișoarei, ambii terminând jocul cu câte 5 puncte. Cu 4 puncte a contribuit, de pe bancă, un alt fost component al alb-violeților, Alexandru Mihuți, în vreme ce tânărul Bălcescu a închis lista marcatorilor formației gazdă, cu 3 puncte.

BC Timișoara ajunge la opt victorii stagionale, acumulează 34 de puncte și se apropie la două lungimi de locul 9, ocupat chiar de învinsa de astăzi. În runda următoare, formația pregătită de Nenad Mandic va avea parte de un nou examen important pentru menținerea în primul eșalon. Sâmbătă, de la ora 18, alb-violeții vor primi vizita primei echipe de sub linia retrogradării, BCMU Pitești.

About Gabriel Toth

Leave a Reply