Știri din C4: Schimbări forțate de împrejurări la Cugir; Dobricean s-a făcut „vultur”

IMG_0171 (Medium)

Ex-polistul Dobricean completează efectivul Vulturilor

Formațiile din seria a IV-a a Ligii a III-a continuă pregătirile la intensitate maximă, cele mai multe însă pe plan local. Cea mai activă grupare pe piața transferurilor a fost în această perioadă FC Hunedoara, care prin numele aduse în ultima săptămână, se anunță a fi principala candidată la promovare.

Millenium Giarmata. După ce în sezoanele trecute, trupa din Giarmata a avut în componență jucători cu nume și experiență în primele două ligi, viitorul campionat va fi abordat cu un lot remaniat, în care cea mai mare pondere o au tinerii. Antrenorii Răzvan Leucă și Alin Molcuț, care își vor continua activitatea și în iarbă, sunt în acest moment și cei mai experimentați fotbaliști din lot, în care mai figurează tineri din localitate și câțiva juniori aduși de la LPS Banatul.

Vulturii Lugoj. Trupa pregătită de Cosmin Petruescu – revelația returului ediției trecute de campionat – și-a păstrat în mare parte nucleul din sezonul trecut. Principala achiziție din ultimele zile e Răzvan Dobricean, mijlocaș ofensiv crescut la Poli Timișoara și care a mai evoluat la ACS Poli, FC Olt Slatina și Progresul Pecica. Astăzi, la Lugoj va sosi viitoarea colegă de serie Metalurgistul Cugir, pentru un amical programat de la ora 18. Sâmbătă, timișenii se vor deplasa la Caransebeș, pentru un test cu divizionara secundă din localitate, programat pentru ora 11.

Metalurgistul Cugir. Adversara de astăzi a Lugojului traversează un moment dificil. Antrenorul echipei, Cristian Coroian, se află internat în stare gravă la spital, după ce a suferit un atac cerebral ischemic. Coroian e un nume cunoscut în fotbalul românesc din ultimele două decenii, adunând peste 400 de jocuri în prima divizie la U Cluj, FC Național, Gloria Bistrița și CFR Cluj. Formația de sub Drăgana s-a reorientat și l-a numit în rolul de antrenor principal pe Marius Opric.

CSO Filiași. Formația doljeană se află în aceste zile într-un cantonament la Straja. Elevii lui Viorel Cojocaru îmbină zilnic antrenamentele de acumulare fizică, pe care le desfășoară pe munte, cu exerciții tehnice și tactice, pentru care au la dispoziție stadionul din Lupeni. Ieri, echipa din Filiași a susținut un amical cu formația de Liga a IV-a CS Vulcan. Oltenii s-au impus cu 1-0, prin golul marcat de Florin Petcu. CSO a evoluat în formula Nica – Tudorache, Lupu, Bălaşa, Neacşu – Moraru, N. Popescu, Duriţă, Mainerici – Simcea, Fotescu. Au mai intrat Lascu – Petcu, Cruşoveanu, Bălă, Creţu, Ştoiu, Obeanu, Burduşel, Mocârcioiu, Fruntelată şi Pârvuică.

FC Hunedoara. După mișcările de trupe din această vară, gruparea de sub furnale se anunță principala pretendentă la promovare. În ultima săptămână, au sosit patru jucători cu experiență la Hunedoare: Andrei Șulea (care s-a aflat în tratative și cu ASU Politehnica), Bogdan Bozian (ex-Sebiș), Casian Maghici (ex- Pâncota și Botoșani) și Ștefan Mardare (trecut pe la FCM Bacău, FC Vaslui, Rapid, Dinamo, Oțelul, UTA și Debrecen). Antrenorul Viki Roșca anunță că, în mare măsură, campania de achiziții s-a încheiat la Hunedoara. Astăzi, alb-albaștrii vor întâlni, într-un joc amical, Performanța Ighiu, pe terenul echipei din Alba, iar sâmbătă vor juca împotriva cojudețenei Șoimul Băița, revelația primelor tururi din Cupa României.

Cetate Deva. Liniște la poalele cetății pentru nou-promovata în Liga a III-a. Trupa pregătită de Marius Sârbu nu a mai mutat pe piața transferurilor în ultima săptămână, căutându-se omogenizarea actualului lot. Astăzi, devenii vor primi, pe teren propriu, replica colegei de serie Măgura Cisnădie, pentru ca sâmbătă să întâlnească în deplasare Performanța Ighiu.

Național Sebiș. Cu un lot remaniat în mare măsură, la Sebiș cuvântul de ordine e reconstrucția. Gruparea arădeană s-a aflat în discuții avansate cu fostul mijlocaș al Caransebeșului, Cristian Poiană, care s-a și antrenat sub comanda lui Călin Cojocaru. În cele din urmă, cele două părți nu s-au înțeles în privința contractului, iar jucătorul născut la Vânju Mare a părăsit echipa. Astăzi, sebișenii ar fi trebuit să se dueleze cu FC Caransebeș, însă meciul a fost anulat la cererea gugulanilor. Astfel că următorul test pentru Național va fi vineri, împotriva campioanei județene Progresul Pecica.

CS Ineu. Cel mai sonor transfer al verii e cel al fundașului Tiberiu Bier – 33 de ani, ex-UTA sau Internațional Curtea de Argeș, care vine să înlocuiască golul lăsat de plecarea lui Dănuț Bilia la ASU Politehnica. Ineuanii sunt calificați în turul al III-a din Cupa României, iar în aceste zile se află în cantonament pe plan local. Trupa lui Cristian Sculici nu a programat niciun amical pentru următoarele zile.

About Gabriel Toth

Leave a Reply