Știri din C4: Amicalele continuă; Hunedoara și-a luat revanșa cu Băița; Lugojul a remizat în Valea Domanului

Metalul-Lugoj 080

Metalul Reșița – Vulturii Lugoj 0-0 (foto: argument-cs.ro)

Cea mai mare parte a echipelor participante în viitoarea ediție din C4 au avut programate jocuri de pregătire la acest final de săptămână. ASU Politehnica s-a impus clar la Alparea, 4-1 cu CS Oșorhei, victorii clare reușind și Hunedoara, FIliași ori Ineu în testele disputate ieri. Cea mai severă înfrângere a suferit-o Metalurgistul Cugir, însă în fața unei divizionare secunde.

Metalul Reșița – Vulturii Lugoj 0-0

Conform programului inițial, ieri, în Valea Domanului, ar fi trebuit să sosească ASU Politehnica, pentru returul „dublei” fixate pentru această săptămână. Cum primul joc, cel de la Timișoara, a fost amânat la cererea cărășenilor, care se confruntau cu mari probleme de efectiv, alb-violeții s-au reorientat în găsirea unor parteneri pentru zilele de miercuri și sâmbătă.

La Reșița a sosit în cele din urmă Lugojul lui Cosmin Petruescu, „vulturii” reușind să țină în șah trupa pregătită de Marian Pană. De altfel, la Metalul continuă căutările, cărășenii testând jucători sosiți din Franța și Belgia, în vreme ce trupa de pe Timiș, cu un lot mult mai omogen, a reușit să pună probleme importante.

CSM Lugoj a evoluat în formula Rusu – Rotea, Niculescu, Loga, Marta – Precupanu, Vînătu, Mânecan – Pintea, Poiană, Velcotă. Au mai jucat Iordache – Ardelean, Socaci, Oraş, Cut, Stoichescu, Vlădia, Olariu, Dobricean, Dobra;

UTA B.D. II – CS Ineu 2-4

Formația din Țara Zarandului a început jocul cu „satelitul” Bătrânei Doamne cu rezervele, astfel că prima parte a fost echilibrată. Copaci a deschis scorul pentru arădeni, pentru ca Șulumberchia să egaleze cu un gol de generic pentru ineuani. Tinerii utiști au preluat din nou conducerea după pauză, prin Sava, însă odată cu introducerea jucătorilor de bază, jocul a fost controlat cu autoritate de vizitatori, care au mai punctat de trei ori, prin Bier („dublă”) și Mașniță.

CS Ineu a evoluat în formula Șubaș – Jilavu, Wild, Ciobanu, Talpaș – Tomuț, Clej – Ciocan, Deloreanu, Șulumberchean – Ciubotă. Au mai intrat Manger, Chirilă, Bujor, Popovici, Tudoroiu, Hulbăr, Bier, Stănaia, Huțanu, Crișan, Filimon, Mașniță.

FC Hunedoara – Șoimul Băița 8-1

FC Hunedoara s-a revanșat cu vârf și îndesat pe divizionara a patra Șoimul Băița, care o elimina chiar din primul tur al Cupei României. De atunci, a trecut însă o lună, trupa de sub furnale e acum mai întărită și mai pregătită, iar acest lucru s-a văzut în jocul disputat ieri. Tecsi a deschis scorul încă din minutul 1, până la pauză Bozian mai izbutind o „dublă”, în minutele 18 și 43. Golul de onoare al „șoimilor” a fost înscris de veteranul Pisoiu, din lovitură liberă, în minutul 44. După pauză, trupa lui Viki Roșca și-a continuat recitalul cu încă cinci goluri: Ursachi (min. 71 și 85) și Sulea (min. 66, 80 și 87).

FC Hunedoara a evoluat în formula Ciubotariu – Maghici, Ciumașu, Mardare, Petresc – D. Creciunesc, Drăgoescu, Bozian, Simionov – Tecsi, Crengăniș. Au mai intrat Raț, Ciucurescu, Văcaru, Ursachi, Sulea, Trășcan, Marina, C. Creciunescu si Opîrlescu.

Performanța Ighiu – CNS Cetate Deva 1-2

Singurul duel între două viitoare adversare din C4 s-a desfășurat în județul Alba, la Ighiu. Performanța a primit vizita celor de la Cetate Deva, rezultatul final, 2-1 în favoarea oaspeților, fiind stabilită încă de la pauză. Pentru gazde a înscris una dintre noile achiziții, Fetița, în minutul 33.

Iată formula folosită de Adorian Himcinschi la Ighiu: Baba – Mărginean, Potopea, H. Marian, G. Toma – Buda, M. Cristea, Bălaș, R. Moga – Fetița, S. Turuș. Au mai intrat Forgaciu, Ov. Turuș, Nemeș, Giurgiu, F. Morar, Oniche, Negură, R. David, R. Morar, Ujvari.

Industria Galda de Jos – Măgura Cisnădie 3-2

Nou-promovata din Cisnădie a pierdut la Galda de jos cu 3-2, după ce a reușit deschiderea de scor. Petrescu a scuturat pentru prima oară plasa, în minutul 28, din penalti, aducând Măgura în avantaj. Gazdele au întors scorul până la pauză, prin Lupșan (min. 40) și Man (min. 45). Gruparea din Cisnădie a egalat în minutul 55 printr-un fost prim divizionar, la Voința Sibiu și FC Brașov, Daniel Tătar. Lupșan a reușit să recidiveze însă, în minutul 60, și să aducă victoria echipei din Galda de Jos.

Iată formula folosită de antrenorul Ionuț Luca la Măgura Cisnădie: Zăvoi – Barba, Vladu, Natea, Moisi, Stănică, Beza, Petrescu, D. Tătar, Bobeș, Popa. Au mai intrat Gombar, Medeșan, Rogozan, Morda, Bîgu, Băra.

Metalurgistul Cugir – CSM Râmnicu Vâlcea 1-5

Cugirenii au disputat a doua manșă a „dublei” cu Vâlcea lui Săndel Pelici pe teren propriu, meci ce s-a soldat cu o căruță de goluri în poarta „metalurgiștilor”. Rezultatul final, 1-5, a fost stabilit încă de la pauză, pentru gazde punctând Cîrstean (min. 21), iar pentru olteni Neagoe (min. 5, 34), Ionescu (min. 15), Staicu (min. 19) și I. Marian (min. 45).

La final, timișoreanul de pe banca vâlcenilor, Săndel Pelici, a ținut să-i transmită un mesaj fostului antrenor al Cugirului, Cristian Coroian, care trece prin momente extrem de dificile: „Coro este prietenul meu, mai mult decât colegul de la licența Pro. Regretăm ce s-a întâmplat și ne rugăm lui Dumnezeu să își revină”, a spus Pelici pentru ziarulunirea.ro.

Metalurgistul Cugir a evoluat în formula Tiut – Bold, Negru, Șt. Radu, Șuteu, L. Moldovan, Piko, Itu, M. Neagu, I. Radu, Cîrstean. Au mai intrat Dragotă, Ghergar, Tăban, Iovănescu, Necșulescu, Jurj, Huțanu.

CSO Filiași – Hercules Lupeni 5-0

Aflată în cantonament la Straja, gruparea din Filiași a disputat vineri un amical cu divizionara a patra locală, Hercules Lupeni. Trupa lui Viorel Cojocaru s-a impus cu 5-0, prin golurile lui Fotescu, Bălă (2) și Ștoiu (2). Doljenii au evoluat în formula Nica – Tudorache, Bălașa, Lupu, Neacșu – Petcu, Duriță, N. Popescu, Mainerici – Ștoiu, Fotescu. Au mai intrat Lascu – Fruntelată, Tudorache, Mocârcioiu, Crețu, Obeanu, Radu, Pârvuică, Bălă, Burdușel.

CN „Dinicu Golescu” Câmpulung – CSU II Craiova 1-2

„Satelitul” Craiovei a disputat vineri un test în județul Argeș, la Câmpulung, în compania echipei Colegiului Național „Dinicu Golescu” din localitate. Gazdele au deschis scorul, însă craiovenii au întors soarta rezultatul prin golurile semnate de Mazarache, în minutul 25, și Căle, din penalti, în minutul 70.

CSU II Craiova a evoluat în formula Tomşa – Lăzărescu, Hreniuc, Drăghici, Briceag – Petre, Georgescu, Armăşelu, Scarlat – Jurj, Mazarache. Au mai intrat: Ghincea, Gârbiţă, Căle, Marcu şi Ştefan Stancu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply