Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a obținut ieri o victorie surprinzătoare, 2-1, în fața liderului detașat al ligii secunde, Juventus București. Golul victoriei a fost semnată în minutul 55, de golgheterul grupării alb-violete, Ștefan Blănaru, ajuns astfel la cota 13 în acest sezon.

Atacantul Politehnicii spune că victoria în fața unei formații aproape promovate pe prima scenă e consecința prestației bune reușite de alb-violeți în deplasarea de la Sfântu Gheorghe.

„Mă așteptam să avem o evoluție foarte bună, mai ales după jocul bun prestat la Sfântu Gheorghe. Acolo am pierdut cele trei puncte, poate că a fost și vina mea, pentru că nu am marcat la 1-0. Sper că m-am revanșat de data aceasta, cu acest gol în poarta lui Juventus”, a declarat Blănaru.

Vârful polist consideră că el și colegii săi au făcut ieri diferența prin spriritul de sacrificiu și dorința mai mare de victorie. „Determinarea noastră a făcut diferența. Am ieșit mult mai motivați de la cabine în repriza a doua decât adversarii noștri. Nu aș putea spune că în fața altor echipe nu ne dorim la fel de mult, însă în fața unor astfel de adversari, motivația e întotdeauna mai mare. Până la urmă, pe cei de la Juventus îi vom vedea la anul în Liga I”, a mai spus Blănaru.

Meciul cu Juventus București a fost al treilea consecutiv cu „Blană” pe lista marcatorilor. Atacantul în vârstă de 28 de ani speră ca forma sa bună să continue și în următoarele etape, în care așteaptă o urcare în clasament a echipe, având în vedere că urmează un șir de meciuri ceva mai abordabile.

„Se poate spune că mi-am intrat și eu în mână pentru acest retur. Sper să o țin tot așa și să ajut echipa cât mai mult. Îmi doresc să mai urcăm în clasament, pentru că avem un culoar destul de bun”, a afirmat Blănaru.

Blănaru și colegii săi nu au foarte mult timp la dispoziție pentru a sărbători victoria cu Juventus. Echipa a revenit în această dimineață la antrenament, iar mâine, la orele prânzului, va porni spre Satu Mare, pentru jocul cu Olimpia, programat sâmbătă.

„Ne așteaptă un meci foarte greu, ei vor fi montați, pentru că vin după șase înfrângeri consecutive. Noi în toate meciurile pe care le-am disputat în retur le-am abordat la victorie. Acesta va fi, deci, obiectivul și în meciul de la Satu Mare. Nu știu dacă vor fi greu de desfăcut, pentru că joacă pe teren propriu și vor încerca să obțină o victorie în fața propriilor suporteri. Problema noastră e că vom fi obosiți după aceste două meciuri, cu Sepsi și Juventus, în care am alergat destul de mult. Până la urmă, am întâlnit primele două clasate”, a declarat Blănaru, despre următorul joc.

Partida Olimpia Satu Mare – Politehnica Timișoara va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Leave a Reply