Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara e pregătită, din toate punctele de vedere, pentru un veritabil spectacol, atât în tribune, cât și în teren, cu prilejul derby-ului de duminică, împotriva UTA-ei. Fotbaliștii, la fel ca suporterii, așteaptă de câteva săptămâni încleștarea cu alb-roșii, iar motivarea suplimentară a „Băieților în Ghete” se simte și din vorbele lui Ștefan Blănaru. Golgheterul polist, marcator în remiza din tur, de pe „Motorul”, speră ca el și colegii săi să le pricinuiască rivalilor o înfrângere de neuitat, în condițiile în care arădenii sunt implicați în lupta pentru promovare.

Ștefan Blănaru a luat pulsul derby-urilor dintre UTA și Poli în toamnă, la acel 1-1 de pe „Motorul”, la Arad. Atunci, tifoseria arădeană a fost singură în stadion, gazdele oferind un număr extrem de redus susținătorilor oaspeților, care au preferat să se grupeze în curtea unei case din apropiere. De această dată, ambele grupuri de suporteri se vor afla în același stadion, iar atacantul Politehnicii recunoaște că răbdarea e la cote din ce în ce mai mici odată cu apropierea zilei de duminică.

„Eu, personal, aștept cu mare interes acest meci și sperăm să ieșim învingători din acest duel. Primul meu derby a fost cel de la Arad, în care am pierdut din punctul meu de vedere două puncte, și sper să ne revanșăm pentru meciul din tur. Cred că vor fi peste 10.000 de poliști în tribune, sper să vină cât mai mulți suporteri și din partea UTA-ei și să fie un meci frumos”, a declarat Ștefan Blănaru.

În meciul din tur, Politehnica a condus pe „Motorul”, din minutul 70, atunci când Blănaru a împins balonul în plasa porții gazdelor, chiar în fața sectorului unde era postată galeria arădeană. „A fost o senzație foarte frumoasă. Până la marcarea golului, în minutul 70, a fost un vulcan acolo, toată lumea ne înjura, ne scuipa și striga la noi, iar apoi s-a lăsat o liniște bruscă, preț de câteva secunde. Apoi le-am dat eu apă la moară, am dus mâna la urechi, semn că nu îi aud, iar apoi a început din nou nebunia. Chiar sper să mă țină minte. Pe mine, personal, mă motivează când sunt apostrofat din tribună, la meciurile din deplasare”, a mărturisit Blănaru.

Golgheterul polist e convins că presiunea mai mare e pe umerii UTA-ei, care are nevoie de cele 3 puncte fiind implicată în lupta pentru ocuparea poziției secunde, care duce direct în Liga I.

„Presiunea va fi mai mare pe UTA, pentru că doar o victorie îi poate ține în lupta pentru promovare. Dar la fel de bine știm că și noi ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci și să demonstrăm că suntem cei mai buni din vest”, a mai spus Blănaru.

Jocul de duminică, propune și un interesant duel al atacanților cu poftă de gol. Politehnica îl are pe Ștefan Blănaru, cu 15 goluri la activ în acest sezon, iar UTA îl propune pe Adrian Petre, aflat pe poziția a 3-a în topul marcatorilor ligii secunde, cu 25 de goluri. Atacantul lui Poli spune însă că preferă să nu scuture plasa de această dată, atâta vreme cât echipa sa va ieși învingătoare la finalul celor 90 de minute.

„Eu prefer să nu marchez duminică, dar echipa să câștige. Ne dorim foarte mult această victorie, pentru că rivalitatea e una foarte mare, iar dacă îi vom învinge duminică, ne vor ține mulți ani minte, pentru că le limităm accesul spre Liga I”, a conchis Blănaru.

Partida Politehnica Timișoara – UTA, din etapa a 35-a a ligii secunde, va avea loc duminică, de la ora 19:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

Leave a Reply