Ștefan Blănaru, „responsabil” pentru aproape 40% din totalul golurilor Politehnicii din acest sezon (Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto)

Perioada fastă pe care o traversează Politehnica Timișoara în campionatul ligii secunde se datorează, în mare măsură, și formei în care se află golgheterul echipei. Ștefan Blănaru a reușit, în meciul cu Dunărea Călărași, o „dublă”, în minutele 50 și 62, prin care alb-violeții s-au desprins pe tabelă și au luat o opțiune serioasă pentru cele trei puncte.

Pentru a treia oară în acest sezon, Ștefan Blănaru a reușit o „dublă” pentru Politehnica. Golgheterul alb-violeților a repetat sâmbătă, în meciul cu Dunărea Călărași, isprăvile din prima etapă, din acel 3-4 de pe „Dan Păltinișanu” cu Chindia Târgoviște, dar și din precedentul succes cu 4-1 al Politehnicii, cu CS Balotești.

Blănaru a ajuns la cota 15 în acest sezon pentru Politehnica și, în urma meciului de sâmbătă, a mai urcat două trepte în clasamentul golgheterilor. Atacantul polist i-a depășit pe Marius Matei (Luceafărul) și Claudiu Herea (Balotești), care au rămas cu 14 goluri în cont, și a urcat pe locul 5 în topul „bomberilor” din „B”. Iată cum arată clasamentul marcatorilor după etapa a 33-a:

1. Bogdan Chipirliu (Juventus) – 27 goluri
2. Atilla Hadnagy (Sepsi) – 26 goluri
3. Adrian Petre (UTA) – 23 goluri
4. Cristian Cherchez (Chindia) – 17 goluri
5. Ștefan Blănaru (Politehnica) – 15 goluri
6. Claudiu Herea (Balotești), Marius Matei (Luceafărul) – 14 goluri
7. Sergiu Arnăutu (Luceafărul), Vasile Buhăescu (Juventus), Marian Vlada (Afumați) – 12 goluri

În acest sezon, Politehnica Timișoara a marcat de 41 de ori, însă trei dintre aceste reușite vin din victoria la „masa verde” cu CSM Râmnicu Vâlcea. Așadar, din cele 38 de reușite de pe teren care ne rămân, Ștefan Blănaru a semnat 15, adică 39,4%!

În runda viitoare, Politehnica Timișoara va sta, dar va acumula trei puncte la „masa verde” cu retrasa Unirea Tărlungeni. Viitoarea apariție în teren a „Băieților în ghete” va fi duminică, 21 mai, de la ora 19:00, în mult așteptatul derby cu UTA, de pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

Leave a Reply