Start cu dreptul! ASU Politehnica se impune în fieful campioanei CS Ghiroda

1ASU Politehnica a început cum nu se putea mai bine noul sezon de Liga a IV-a. Alb-violeții s-au impus cu 2-0 la Ghiroda, pe terenul formației care i-a privat de promovarea în eșalonul al treilea în stagiunea precedentă. Reușitele lui Iorgovan și Ionaș au adus trei puncte extrem de importante pentru trupa lui Codrea, care săptămâna viitoare așteaptă replica Ripensiei.

Debutul de meci a fost presărat cu ocazii la ambele porți, Iorgovan, respectiv Tică Popa fiind aproape de deschiderea scorului în primele zece minute. Alb-violeții s-au aflat la cârma jocului, au avut inițiativa, eforturile fiindu-le răsplătite în minutul 31, atunci când Iorgovan a marcat cu capul, la capătul unui contraatac inițiat de Damian și continuat de Ilie. Cu câteva secunde mai devreme, nou-venitul în tabăra Ghirodei, Eduard Zele, a rămas față în faț cu Burtic, pe care n-a reușit să-l învingă din patru metri.

Dominarea alb-violeților a continuat și în repriza secundă, asta deși Ghiroda a avut șansele ei de a restabili egalitatea, cele mai mai aparținându-le lui Baranyi și Novac. În minutul 78, Ghinescu a fost agățat în careu de portarul gazdelor, Ionuț Mercescu, iar centralul Roșu a disctat fără să stea pe gânduri penalti pentru vizitatori și galben pentru tânărul goalkeeper. Fost vârf al Ghirodei, Alin Ionaș, intrat de câteva minute pe teren, a transformat de la punctul cu var, securizând astfel cele trei puncte pentru timișoreni.

CS Ghiroda (antrenor Alin Miloș): Mercescu – Costescu, B. Andrei, C. Popa, C. Toma, Bârsan, Boangheş, Budur, Zele, Baranyi, Novac. Au mai intrat Roman, Mureșan, Stanciu.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Damian, Gavriluță, Gălan, Taub – Ghinescu, Rebenciuc, Naidin, Vucea – Ilie, Iorgovan.

Reacții la cald

„O înfrângere meritată, după aspectul jocului. ASU Poli a fost mai bună decât noi. Diferența s-a făcut la atitudine, au fost mult mai motivați, față de noi, care am intrat puțin crispați în joc, iar asta s-a văzut la final. Am avut și noi ocazii, dacă la 0-0 marcam prin Zele, poate nu mai venea golul lui Iorgovan. Meciul a fost echilibrat pe alocuri, dar cu un plus pentru Poli, o echipă mult mai bună decât anul trecut”. (Alin Miloș, antrenor CS Ghiroda

„Sunt foarte fericit. Îi felicit pe băieți pentru atitudine, pentru joc, , cred că am meritat din plin victoria astăzi. Am avut și o revanșă de luat pentru anul trecut, deși le-am spus înainte de meci  să uite ce s-a întâmplat atunci. Sunt și astăzi puțin supărat, pentru că am ratat câteva șanse imense la 1-0, și riscam să fim egalați. Până la urmă nu s-a întâmplat ca anul trecut, roata s-a întors și am terminat învingători”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)

About Gabriel Toth

Leave a Reply