Sosirea liderului ASU Politehnica, așteptată la Motru: „Ne gândim la acest meci încă de la încheierea turului”

150713_514197348619334_958201903_nASU Politehnica reia, la finalul săptămânii, lupta pentru promovarea în eșalonul secund. În prima rundă a returului, alb-violeții se vor deplasa în Gorj, pentru întâlnirea cu Minerul Motru, o formație greu încercată în această iarnă, odată cu oprirea finanțării dinspre Complexul Energetic Oltenia.

Minerul Motru a pierdut o serie de jucători de bază în ultimele luni, situația financiară fiind principalul motiv al despărțirilor. Experimentatul portar Nicușor Bănică și fundașul Iulian Iclănzan au preferat să evolueze în Liga a IV-a Alba, la Mureșul Vințu de Jos. Mijlocașul Gabriel Cruceru, o altă piesă de bază, a renunțat la fotbal, plecând la muncă în străinătate. De asemenea, au mai părăsit formația gorjeană nume precum Vrâncuți, Gavrilescu sau Sorescu.

Despre situația financiară a motrenilor am stat de vorbă cu directorul sportiv al clubului, Mihai Cernica: „Nu aș putea spune ceva sigur, situația e incertă. Probabil în următoarele zile se va lua o hotărâre, pentru că noi suntem legați de C.E.O., la fel ca Pandurii Târgu Jiu sau ca echipele de handbal și baschet. Consiliul Local ne mai sprijină în rest, ei ne-au mai ținut în viață. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla. Va fi foarte greu pentru noi fără acea finanțare, chiar dacă pentru Complexul Energetic Oltenia suma pe care o vira la noi e infimă, nu are nicio relevanță pentru ei. Dar la nivelul nostru, acei bani contează foarte mult”.

La capitoul nou-veniți, Minerul Motru a transferat după posibilități. Au ajuns în Gorj, în mare parte, jucători tineri, precum Beniamin Iancu (Reșița), Cosmin Stăncuți (Bușteni), Cătălin Naniu, Marian Dinu, Cosmin Sârmon sau Cârnea, cu toții juniori. Cel mai experimentat nou-venit de Ionuț Drăgan, fotbalist în vârstă de 23 de ani, ultima oară legitimat la o altă divizionară C, Metaloglobus București. De asemenea, Minerul Motru l-a curtat intens pe Mădălin Mătăsăreanu, golgheterul din ultimele sezoane ale formației mehedințene de Liga a IV-a, Pandurii Cerneți. Atacantul a refuzat însă oferta din Gorj, situația financiară a Minerului fiind unul dintre motive.

„Ne punem baza în tineret, în copii. Pentru ei, returul acesta contează foarte mult, au șansa să demonstreze că pot fi utili și din vară la Motru. Nu am reușit să ne formăm o imagine clară asupra nivelului la care e echipa, având în vedere că nu am efectuat o pregătire centralizată. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în acest retur. În orice caz, avem un început foarte dificil de retur, în primele 4-5 etape vor juca în fața candidatelor la promovare. Nu ne va fi deloc ușor, dar ne vom juca șansa noastră. Obiectivul nostru e o clasare cât mai bună, pentru că de retrogradare nu cred că se pune problema la Motru”, ne-a mai spus Mihai Cernica.

„Politehnica e favorită la promovare”

Oficialul echipei din Motru consideră că ASU Politehnica e favorită în disputa de sâmbătă, din prima etapă a returului, însă e convins că alb-violeții nu vor avea o misiune ușoară în Gorj.

„Având în vedere că Poli e liderul seriei, vă dați seama că vine ca favorită. Dar asta nu înseamnă că meciul e dinainte câștigat pentru ei. La Motru se câștigă greu, în ciuda problemelor financiare. Avem o echipă tânără, e șansa acestor copii de a se afirma și sunt convins că Poli va avea un meci greu aici”, spune Cernica.

Directorul sportiv al motrenilor consideră însă că ASU Politehnica ocupă meritat primul loc în C4, o clasare pe care nu o consideră o surpriză.

„Constanța lor din tur, organizarea lor bună i-a adus pe primul loc. Eu nu văd ca o surpriză clasarea lor din tur. Politehnica e favorită la promovare, chiar dacă acolo se mai află Cugir, Ighiu, Sebiș… Eu o văd pe Poli favorită”, a mai spus Cernica.

Revenind la meciul de sâmbătă, Mihai Cernica e convins că va fi un spectacol agreabil, în condițiile în care se anunță o prezență mai numeroasă a publicului local decât la alte meciuri. În schimb, directorul sportiv al gorjenilor s-a declarat îngrijorat de starea suprafeței de joc, care ar putea pune probleme ambelor echipe în caz de vreme nefavorabilă.

„În mod sigur, vor veni mai mulți spectatori decât de obicei. Poli e o echipă frumoasă din toate punctele de vedere. Și ca spectatori, și ca lot de jucători… Va fi o partidă interesantă. Noi, sincer, ne gândim la acest meci încă de la încheierea turului. Sper să avem parte de vreme bună, să nu plouă, pentru ca terenul să se păstreze în condiții optime. Nici noi nu suntem o echipă de luptă. Cred că nimeni nu va avea de câștigat dacă terenul va fi impracticabil. Probabil doar norocul va decide. Totuși, terenul nostru e cotat printre cele mai bune din serie, dar vă dați seama că toate ploile din ultima perioadă îl afectează. Poli în mod sigur nu va fi avantajată de un teren prost, e o echipă care pasează, care construiește. Iar atunci când joci în deplasare și încerci să construiești pe un teren greu, nu cred că valoarea va face diferența. Sperăm să fie totul bine și îi așteptăm cu drag pe cei de la Poli”, ne-a mai spus Mihai Cernica.

Partida Minerul Motru – ASU Politehnica se va disputa sâmbătă, de la ora 15, pe stadionul grupării gorjene.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply