Sorin Brîndescu, parțial mulțumit de remiza de la Suceava: „Au fost destule momente în care am fost superiori”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a obținut o remiză externă, la Suceava, în primul joc din Liga a II-a programat în 2017. S-a încheiat 2-2 pe „Areni”, la capătul unui joc în care ambele formații s-au aflat la conducere, dar în urma căruia antrenorul polist, Sorin Brîndescu, rămâne cu regretul că echipa sa ar fi putut obține mai mult, date fiind numeroasele ocazii create.

„Am jucat cu o echipă bună a campionatului, am jucat de la egal la egal cu ei, dar au fost destule momente în care am fost superiori. Chiar i-am felicitat pe băieți după joc pentru efortul depus, au muncit foarte bine. În același timp, suntem triști pentru că nu venim acasă cu trei puncte. Să joci în deplasare, să ai patru bare, alte câteva ocazii mari, să marchezi două goluri și totuși să nu câștigi, e destul de supărător. Dar asta e, mergem înainte și ne gândim deja la meciul cu Brăila”, a declarat, după joc, Sorin Brîndescu.

Unul dintre factorii principali de îngrijorare înaintea meciului era starea suprafeței de joc de pe „Areni”. Deși moale și noroios pe alocuri, gazonul a reușit să reziste cu brio luptei de 90 de minute dusă de Foresta și Politehnica. „Terenul chiar s-a prezentat în condiții foarte bune, gazdele l-au îngrijit, nu au intrat deloc pe el. La ora la care a început jocul era bun, după care a început să se spargă, pentru că era destul de moale. Dar în principal, a rezistat suprafața până la final, s-a putut juca”, a afirmat Brîndescu.

După o primă repriză fără goluri, alb-violeții au revenit de la cabine cu o poftă de joc ieșită din comun. În decurs de zece minute, au lovit de trei ori bara și au reușit deschiderea scorului. „Am jucat bine și în prima repriză, iar la pauză le-am spus băieților că trebuie să avem mai mult curaj în atac, să punem mai multe probleme. Am jucat cu mai mult curaj și cu mai multă încredere. Nu putem trage concluzii după o etapă sau să ne mințim singuri, pentru că și în turul campionatului am luptat, nu pot să le reproșez băieților că nu au vrut. Au luptat și astăzi, dar puteam să și pierdem la cum s-a întors rezultatul, însă nu era corect. E îmbucurător că și după ce am egalat, în minutul 90, am mai avut două situații, una chiar mare de tot, cu Bădăuță singur cu portarul, care a tras peste poartă. Cu siguranță, dacă ies rezultatele, vom avea mai multă încredere. Depindem de acest aspect”, explică Brîndescu.

În meciul de astăzi, am consemnat debutul în alb-violet a trei jucători. E vorba despre Ioan Mera, Bogdan Nicolescu (ambii titulari) și Răzvan Gorovei (intrat în minutul 70).

„Mera a jucat foarte bine, la fel și Nicolescu, atâta vreme cât a fost în teren. El a făcut o întindere și a trebuit să îl scot în repriza a doua. Gorovei e deocamdată timid. Așteptăm mai mult de la el, pentru că are calitate. Ar fi putut schimba fața jocului în momentul intrării sale, avea la dispoziție spații mari, adversarii erau deja obosiți, iar el are o viteză foarte bună și se putea folosi mai mult de această calitate”, este de părere Sorin Brîndescu.

Pe banca de rezerve a luat loc unul dintre jucătorii anunțați drept indisponibili pentru acest joc, Laurențiu Telescu. „El s-a recuperat, ieri a făcut antrenament cu noi, nu mai avea dureri. Dar nu am mizat pe el în meciul de astăzi, decât dacă ar fi fost necesar. Nu am dorit să riscăm o recidivare a accidentării sale”, a afirmat Brîndescu. Vă reamintim, cu probleme medicale se mai confruntă Carol Taub, Adrian Ungureanu și Darius Neamțu.

Politehnica Timișoara va disputa primul meci acasă din 2017 sâmbăta viitoare, de la ora 15:00, pe arena „Știința”, cu Dacia Unirea Brăila.

About Gabriel Toth

Leave a Reply