Sorin Brîndescu: „Nu trebuie să fim prea euforici”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Politehnica Timișoara a obținut astăzi a doua victorie la rând din campionat, 2-0 cu Unirea Tărlungeni, și urcă peste linia retrogradării. Antrenorul Sorin Brîndescu își avertizează însă jucătorii să rămână cu picioarele pe pământ, deoarece urmează și alte meciuri extrem de importante, împotriva vecinelor de clasament, care trebuie câștigate – Clinceni, Balotești, Berceni etc.

„Un meci de luptă, cu o contracandidată la retrogradare. Ne bucură faptul că am câștigat acest joc, dar și faptul că am avut consistență și am jucat bine. Sper ca băieții să conștientizeze că trebuie să ne preocupe calitatea jocului nostru, pentru că numai așa putem aduce victorii. Dacă vom reuși să ne păstrăm această concepție, probabil că vom lega mai multe victorii. Foarte important e să nu ne fie frică de adversar. Startul de campionat ne-a prins cu foarte, foarte mare teamă; e adevărat, am întâlnit adversari foarte puternici, dar și cu astfel de echipe trebuie să ne luăm la luptă”, a declarat Sorin Brîndescu.

Deși echipa a scos șapte puncte din ultimele trei partide și a trecut de linia retrogradării, Sorin Brîndescu îndeamnă la prudență.

„Nu trebuie să fim prea euforici după această victorie. Adevărul e că, după ce am văzut cum sunt programate jocurile, mă așteptam să avem o viață grea în startul campionatului, chiar în primele două treimi ale turului, dar în ultimele etape sunt meciurile mai accesibile. E o presiune în plus pe umerii noștri, deoarece trebuie să câștigăm aceste jocuri, astfel că nu avem timp prea mult de sărbătorit. Trebuie să rămânem modești și să ne facem punctele de care avem nevoie în continuare”, a mai spus Brîndescu.

În ultimele etape, alb-violeții au etalat o mai mare siguranță în joc, o creștere la capitolul maturitate, aspecte reflectate în rezultatele echipei. „Încercăm să eliminăm greșelile, dar dacă ne gândim la meciul de la Călărași, l-am început de la 1-0 pentru adversar, chiar pe fondul unei greșeli. Știam că nu putem aduce jucători experimentați, ci doar să creștem nivelul jucătorilor noștri, pentru ca în timp să devină ei jucători cu experiență pentru Liga a II-a. Faptul că legăm rezultatele bune ne dă încredere și sperăm să se vadă și în continuare acest lucru”, a afirmat Sorin Brîndescu.

Gândurile fanilor poliști se îndreaptă deja spre etapa viitoare, atunci când Politehnica va evolua în deplasare, pe terenul marii rivale UTA.

„Va fi un meci frumos, interesant, care pe care. Vom vedea ce va ieși. Încă nu am discutat despre acest joc, pentru a nu pune presiune pe băieți. Vom avea timp săptămâna viitoare să îl pregătim. Am înțeles că domnul Laurențiu Roșu (n.r. – antrenorul UTA-ei) a fost la meci, voi fi și eu mâine, la Arad, la meciul lor cu Clinceni… Vom vedea, cel mai bun să câștige”, a încheiat Sorin Brîndescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply