Sorin Brîndescu nu exultă după succesul de la Ișalnița: „Ne târâm spre linia de sosire”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica a obținut ieri, la Ișalnița, un succes ce se poate dovedi decisiv în lupta pentru promovare, 2-1 cu CSU II Craiova. O victorie venită însă după un nou joc cu fluctuații în evoluția alb-violeților, care deși au controlat clar ostilitățile în repriza a doua, au avut mult de suferit în primul mitan, tânăra formație olteană deschizând scorul încă din minutul 5.

„Am făcut foarte multe calcule, dar acum, spre final, ne târâm spre linia de sosire. Sperăm să și ajungem la ea. Nu suntem chiar atât de copți. Nu sunt mulțumit de jocul de la Craiova. Am și întâlnit o echipă cu jucători tineri, dar de perspectivă, talentați. Noi nu gestionăm bine aceste momente și, se pare, presiunea obiectivului apasă foarte tare pe umerii noștri. Jucăm crispat…”, a concluzionat Sorin Brîndescu.

Pe lângă golul marcat de Surugiu, în minutul 5, CSU II Craiova a reușit, în prima repriză, să stârnească panică în defensiva alb-violetă prin contraatacurile rapide, purtate de Iuga sau Neacșu, nematerializate însă.

„E adevărat, la pauză putea fi 2-0 pentru gazde, dar la fel de bine putea fi și 1-1. Ambele echipe și-au împărțit ocaziile. Din păcate, nici terenul nu a avantajat vreuna dintre echipe, nu și-a putut nimeni etala posesia sau calitatea tehnică. A fost un meci de luptă, pe care mă bucur totuși că l-am câștigat”, a mai spus Brîndescu.

Atitudinea timișorenilor s-a schimbat radical după pauză, când au ieșit de la vestiare mult mai deciși, punând stăpânire pe jumătatea de teren a oltenilor.

„Unora le-am spus la pauză să se lase de fotbal, că nu are rost să se chinuie așa. (n.r. – râde) Mă bucur totuși că și-au schimbat atitudinea după pauză și au reușit să întoarcă rezultatul. Dar mai avem mult de muncit, dacă vrem Liga a II-a. Acum nu mai contează, așteptăm finalul și sperăm ca vacanța să ne ofere luciditatea de care avem nevoie”, a spus Brîndescu, despre mitanul secund.

Tehnicianul polist admite că unii dintre elevii săi sunt îngrijorați în acest moment de viitorul lor în echipă, în eventualitatea promovării în liga secundă: „Această problemă s-a pus din Liga a IV-a, dar s-a dovedit că nu aceasta e filosofia noastră. Noi avem jucători tineri, care chiar ar trebui să fie motivați, să își dorească să joace la un nivel cât mai ridicat. Nu să se gândească dacă la anul vor mai fi sau nu. Atâta timp cât sunt pe teren, trebuie să dea totul din ei. Mai avem de muncit la acest aspect”.

ASU Politehnica își dorește să sărbătorească promovarea matematică în Liga a II-a marți seară, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, la meciul cu Mama Mia Becicherecu Mic, unde tehnicianul polist așteaptă un nou record de audiență.

„La câte meciuri a câștigat publicul în acest sezon, sperăm ca și marți fanii noștri să vină într-un număr cât mai mare și să ne împingă spre victorie. Sperăm să încheiem lupta pentru promovare, care putea fi închisă mult mai devreme. Cum am mai spus, va fi un campionat nebun, dus până în ultima etapă. Sperăm totuși să se încheie în penultima”, a conchis Brîndescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply