Sorin Brîndescu: „Ne dorim să strângem victorii și în campionat”

img_1111Politehnica Timișoara a obținut cea mai confortabilă victorie din ultiml an astăzi, în Cupa României, 6-1 cu Șoimii Pâncota. Alb-violeții, cu multe noutăți în lot, s-au dezlănțuit în fața codașei din Liga a II-a și vor avea ocazia, în turul următor al competiției, să se dueleze cu o prim-divizionară.

Sorin Brîndescu i-a utilizat, din primul minut, pe portarul Markos Gkakos și mijlocașul Denis Băban, iar pe parcurs au mai intrat alți doi debutanți în acest sezon, Patrick Peter și Darius Neamțu.

„Așa am gândit acest meci de Cupă, să fie o ocazie să joace și pentru cei ce nu au strâns prea multe minute în campionat. Cei ce au intrat, s-au achitat bine de sarcini, câtorva le-am oferit un meci întreg, pentru a le vedea potențialul. Am jucat destul de bine, victoria este clară, dar trebuie ținut cont și de valoarea adversarului. Ne dorim să strângem victorii și în campionat, acolo unde suferim, dar poate acest rezultat de dă puțin moral, puțină încredere. Sper ca jocul nostru să fie nu neapărat mai bun, ci mai eficient, să strângem puncte și să trecem peste linia roșie”, a declarat după joc Sorin Brîndescu.

Tehnicianul polist speră ca în acest sezon să aibă șansa de a se afirma mai mulți tineri din centrul de copii și juniori, însă acest lucru se poate realiza doar dacă echipa își va crea o situație mai liniștită în clasament.

„Avem nevoie de liniște pentru a și crește jucători. Astăzi au debutat doi juniori, doi jucători de mare perspectivă, care se pregătesc foarte bine zi de zi alături de noi și care, încetul cu încetul, trebuie aruncați în luptă. Nu o vom putea face dacă mereu suntem cu cuțitul la os”, a mai spus Brîndescu.

Noutatea absolută a meciului de astăzi a fost Darius Neamțu, un atacant în vârstă de 18 ani, promovat de la echipa de Juniori A a clubului, transferată în această vară de la LPS Banatul. Neamțu e golgheterul Politehnicii în întrecerea juvenilă, reușind să se lipească de gol și la echipa a doua, care activează în „Municipiu”.

„E un jucător talentat, care ne-a atras atenția și care, de o lună de zile, se antrenează cu prima echipă. În campionatul de juniori e eficient însă trebuie să avem mare răbdare cu astfel de jucători”, a mai spus Brîndescu.

Pentru Politehnica urmează primul joc de campionat pe „Știința”. Sâmbătă, de la ora 15:00, alb-violeții vor întâlni Sepsi Sfântu Gheorghe, într-un meci din etapa a XI-a a ligii secunde.

About Gabriel Toth

Leave a Reply