Sorin Brîndescu, mulțumit de primele 80 de minute de la Afumați: „Chiar și în 10 oameni, am controlat jocul”

untitledimg_4923img_492318220165472-x-3648-4923

Sorin Brîndescu a analizat meciul de la Afumați, dar a tras și concluziile ultimei săptămâni (Foto: Emanuel Titus Iliesi)

Politehnica Timișoara a bifat o nouă înfrângere în campionat, 0-2 astăzi, în deplasare la CS Afumați. Alb-violeții au practicat un joc bun, în ciuda numeroaselor absențe din lot și a eliminării suferite de Giuricici înainte de pauză, însă nu au reușit să gestioneze și finalul. Antrenorul Sorin Brîndescu s-a declarat în general mulțumit de evoluția echipei și a comentat și cele întâmplate în această săptămână, în ceea ce privește postul său de „principal” al echipei.

„Sunt mulțumit de joc și de atitudinea jucătorilor. Ne-a fost destul de greu mai bine de o repriză să evoluăm în zece oameni, dar băieții s-au descurcat bine și chiar am avut momente în care am controlat jocul. Ne-a lipsit însă maturitatea pe final ca să gestionăm acel rezultat. Noi ne-am dorit să câștigăm meciul, dar am comis din nou greșeli și am luat gol. În condițiile omului în minus, era bun și un 0-0, dar nu am reușit să ținem de rezultat”, ne-a declarat Sorin Brîndescu.

Politehnica a evoluat, la Afumați, fără cinci jucători de bază: Telescu și Bilia (suspendați), A. Constantinescu, Dănăricu și Bădăuță (accidentați). Cu toate acestea, Sorin Brîndescu e mulțumit de cei ce le-au luat locul.

„Avem un lot numeros și, așa cum am mai spus, toți cei care intră în teren trebuie să își facă datoria. Nu contează că au lipsit atâția jucători, nu avem scuze în asta… Eu spun că jucătorii care au intrat în locul lor, și-au făcut datoria. În special cei din primul 11, au muncit foarte, foarte mult să compenseze absențele”, a mai spus Brîndescu.

Tehnicianul polist a revenit la conducerea staff-ului tehnic chiar înaintea deplasării spre Ilfov. După cum se știe, la începutul săptămânii, Sorin Brîndescu le-a comunicat reprezentanților Druckeria că e dispus să demisioneze, însă poziția conducerii Universității Politehnica, precum și a membrilor cotizanți a fost în favoarea continuării acestei colaborări.

„Nu e important subiectul Brîndescu, important e clubul, ceea ce se întâmplă în interiorul lui. Clubul trebuie să aibă stabilitate și liniște. Prin decizia mea, de a mă pune la dispoziția conducerii și a suporterilor, am dorit să arăt că nu țin de scaun, nu e vreo ambiție personală a mea. Trebuie să conștientizăm cu toții că am ajuns foarte repede în Liga a II-a și suntem puțin nepregătiți. Și financiar, și organizatoric, însă facem eforturi să stabilizăm acest club pentru a se menține la acest nivel. Nu să revină de unde a plecat… Bineînțeles, rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor, însă cei apropiați de club cunosc condițiile în care noi funcționăm. Salvarea de la retrogradare e un obiectiv foarte, foarte realist, pentru care trebuie să muncim cu toții. Dacă la fiecare înfrângere – și vor mai fi multe înfrângeri până la final – înjurăm jucători, antrenori și cerem demisii, nu realizăm nimic. Dacă vom strânge rândurile cu toții și vom conștientiza aceste lucruri, ne vom putea salva de la retrogradare, un obiectiv pe care eu îl consider realizabil. Trebuie să conștientizăm că, în Liga a II-a, sunt echipe mai bune decât noi, cu jucători mai experimentați, care pot face diferența. La noi, lipsesc acești jucători… Poate și astăzi, dacă aveam ceva mai multă maturitate, puteam pleca măcar cu un punct de la Afumați”, a afirmat Brîndescu.

De altfel, joi, la Adunarea Extraordinară a Membrilor Cotizanți, rămânerea lui Sorin Brîndescu pe banca tehnică a fost votată de marea majoritate: peste 88%. „Nu știu dacă rezultatul votului îmi dă mie un imbold, clubului ar trebui să-i dea. Eu le mulțumesc membrilor cotizanți și pot să le răspund doar muncind la fel de serios ca și până acum. Că nu vom avea rezultatele pe care le-am avut un diviziile inferioare, e un lucru cert. Dar eu pot să îi asigur că voi munci cât pot de mult și îmi voi pune în jos toată priceperea pentru a ne îndeplini obiectivul”, a mai spus Brîndescu.

Pentru Politehnica urmează o săptămână cu două meciuri pe teren propriu (marți, cu Pâncota, și sâmbătă, cu Sepsi), ambele pe „Știința”. Tehnicianul polist consideră că revenirea echipei pe cea mai centrală arenă a orașului va fi de bun augur. „Cred că e de bun augur, pentru că acolo ne simțim noi acasă. Pe «Dan Păltinișanu» ne simțeam poate și un pic stingheri, ca și cum am fi evoluat în deplasare. Cred că revenirea pe «Știința» e un lucru pozitiv, dar va trebui să demonstrăm asta și prin rezultate pozitive. Altfel, dacă nu câștigi jocurile, nici nu contează unde joci”, a conchis Brîndescu.

About Gabriel Toth

Comments

  1. Octavian Bocicariu says

    degeaba controlam jocul daca la final luam 2 boabe. Inseamna ca l-am controlat degeaba. Hai sa fim seriosi si sa nu mai vorbim in limba de lemn a antrenorilor care pierd meciurile pe banda rulanta. Din pacate asta e valoarea lotului si a antrenorului. Palaria e cam mare si ne-a cam picat pe ochi!

Leave a Reply