© Emanuel Titus Iliesi

Politehnica Timișoara va disputa sâmbătă, de la ora 17:00, ultimul joc pe „Știința” din acest sezon. Alb-violeții vor primi replica Dunării Călărași, una dintre cele mai în formă divizionare secunde în 2017. Formația pregătită de Adrian Mihalcea ocupă un onorant loc 4 într-un clasament realizat pe acest an calendaristic. Tocmai din acest motiv, tehnicianul poliștilor, Sorin Brîndescu, le cere elevilor săi să nu se gândească doar la meciul cu UTA, din 21 mai, ci să trateze cât se poate de serios și duelul cu echipa din Călărași.

„E un meci foarte greu, mai ales prin prisma faptului că urmează apoi meciul cu UTA. Toată lumea se gândește la derby și am uitat de meciul cu Dunărea Călărași. Sper să strângem rândurile, să ne adunăm, să fim concentrați și la acest joc. La fiecare antrenament, le atrag atenția băieților că înaintea meciului cu UTA mai avem de întâlnit și echipa din Călărași. Nu avem voie să neglijăm acest joc”, a afirmat Sorin Brîndescu.

Tehnicianul polist spune că echipa din Călărași are o cu totul altă exprimare față de turul campionatului, atunci când Politehnica a învins Dunărea, în deplasare, cu 3-2.

„Călărașiul are o cu totul altă față față de turul campionatului, și-au adus unii jucători, s-au întărit, au rezultate și continuitate. Au reușit meciuri bune în retur și formează o echipă foarte bună. Sunt mult mai periculoși decât în tur. În vara trecută au jucat barajul de promovare, iar apoi au pierdut câțiva jucători importanți, astfel că în tur lucrurile nu au mers foarte bine. Au avut însă continuitate, avându-l și pe Adrian Mihalcea la cârmă, un antrenor bun, care își face treaba”, a mai spus Brîndescu.

Pentru meciul de sâmbătă, Politehnica nu-i va avea în lot pe fundașul Telescu și atacantul Bădăuță, ambii suspendați pentru cumul de cartonașe galbene. Și-ar putea face apariția, în schimb, ultima achiziție, Deian Sorescu. Tânărul mijlocaș de bandă se pregătește de o săptămână sub comanda lui Sorin Brîndescu, însă tehnicianul polist nu poate spune încă de astăzi în ce măsură va apela la el în jocul cu Dunărea.

„Vom vedea dacă va debuta sâmbătă. E de o săptămână la antrenamente alăuri de noi, dar este dornic, ambițios. Sorescu e un jucător de perspectivă, care are calități certe. Vom vedea dacă vom apela la el încă de sâmbătă. Ni l-am dorit pe Sorescu, așa cum ne dorim muți tineri de perspectivă. Știți care sunt posibilitățile noastre financiare, astfel că ne-am axat pe tineri, care să fie dornici de afirmare”, a subliniat Brîndescu.

Partida Politehnica Timișoara – Dunărea Călărași, din etapa a 33-a a ligii secunde, va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00, pe „Știința”. Meciul va fi transmis în format video pe site-ul radiotimisoara.ro, iar stream-ul va fi disponibil și în aplicația pentru dispozitive mobile inteligente „Politehnica Timișoara”.

Leave a Reply