Sorin Brîndescu, înaintea primului joc acasă din 2017: „Ne dorim să vină cât mai multă lume la meci”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara se întoarce în fața propriului public pentru un joc de ligă secundă după aproape trei luni. Sâmbătă, de la ora 15:00, alb-violeții vor întâlni pe „Știința” una dintre performerele etapei trecute, Dacia Unirea Brăila, formație ce a detronat UTA de pe locul direct promovabil. Antrenorul Sorin Brîndescu e convins că elevii săi vor avea parte de un joc extrem de dificil, dar mizează pe încrederea pe care au căpătat-o în urma prestației excelente de la Suceava.

„E primul nostru meci acasă, domin să îl onorăm și să îl câștigăm. Dar va fi foarte greu. Brăila, deși a pierdut câțiva jucători și s-au plâns puțin toată iarna, a făcut un meci bun cu UTA, a câștigat, vine cu un moral bun la Timișoara. Un moral bun avem și noi după remiza de la Suceava, însă ar fi fost și mai bun dacă am fi câștigat acolo. Va fi un meci care pe care și ne dorim să vină cât mai multă lume la meci, să ne susțină, să ne încurajeze, să ne împingă de la spate, pentru a putea obține cele trei puncte”, a declarat Brîndescu.

Dacia Unirea a surprins prin victoria de săptămâna trecută, de pe teren propriu, cu UTA (2-1), în care Costel Roșu a reușit o „dublă” și se anunță unul dintre jucătorii căruia alb-violeții îi vor acorda o atenție sporită.

„Au jucători rapizi, iar în tur ne-au pus probleme chiar cu astfel de jucători. Au pierdut de atunci câțiva jucători de atac, dar au improvizat bine, cu Roșu, de pildă, care a dat două goluri infiltrat în apărarea UTA-ei. E un jucător ce provine din mijlocaș și acoperă foarte bine multe zone ale terenului și e imprevizibil”, a afirmat tehnicianul Politehnicii.

Sorin Brîndescu speră ca retragerile anunțate în urmă cu o săptămână, a echipelor din Tărlungeni și Râmnicu Vâlcea, să nu afecteze concentrarea elevilor săi, în condițiile în care misiunea de salvarea de la retrogradare e momentan departe de a fi îndeplinită.

„Sperăm să nu ne relaxăm decât în momentul în care suntem matematic salvați de la retrogradare. Toată lumea spune că dacă s-au retras alte două echipe, nu se mai pune problema de retrogradare, iar restul campionatului va fi ca o serie de amicale. Nu e deloc așa, pentru că noi, Reșița și Balotești ne batem pentru a supraviețui. Una dintre noi va retrograda și sperăm să nu fim noi acea echipă”, a mai spus Brîndescu.

„Antrenamentele au decurs normal, băieții sunt încrezători, dar nu e bine nici să fim prea euforici. Pur și simplu trebuie să fim concentrați la ceea ce avem de făcut sâmbătă pentru a câștiga”, a continuat tehnicianul polist, care nu va avea la dispoziție doi jucători pentru duelul de sâmbătă după-amiază: „Ungureanu și Taub sunt nerefăcuți. Telescu a efectuat antrenamente normale în această săptămână, la fel și Neamțu, care se pregătește și el normal”.

Politehnica s-a pregătit în această dimineață pe „Știința” pentru prima oară în ultima perioadă, iar Sorin Brîndescu trage nădejde că suprafața de joc nu va crea probleme la partida de sâmbătă. „Terenul se prezintă chiar foarte bine, iar la meci ne dorim să se prezinte și mai bine. De aceea, mâine ne-am propus să-l tăvălugim și să-l aranjăm puțin”, a mai spus Brîndescu.

Partida Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila va avea loc sâmbătă, de la ora 15:00, pe arena „Știința” și va fi transmisă în format video pe site-ul radiotimisoara.ro, dar și pe obișnuitele canale de comunicare (live text pe site-ul oficial și pe aplicație).

About Gabriel Toth

Leave a Reply