Sorin Brîndescu, înaintea primei deplasări în „B” cu ASU Politehnica: „Sperăm să ne întoarcem cu puncte de la Vâlcea”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica va juca în meciul de deschidere al etapei a 2-a din eșalonul secund. Alb-violeții întâlnesc vineri, de la ora 17.30, în deplasare, pe CSM Râmnicu Vâlcea, una dintre formațiile care se anunță printre pretendentele la promovare în acest sezon. Antrenorul Sorin Brîndescu speră ca în partida din Zăvoi să nu se mai repete greșelile defensive din jocul de sâmbătă, cu Chindia Târgoviște, iar echipa sa să adune primele puncte stagionale în disputa cu oltenii.

CSM Râmnicu Vâlcea a fost una dintre cele mai active divizionare secunde pe piața transferurilor. Oltenii dispun de un lot experimentat pentru acest nivel, au pe bancă un antrenor cu ștate vechi de lucru în primele două ligi – Jerry Gane – astfel că, după calculele hârtiei, sunt favoriți în disputa de vineri, cu nou-promovata ASU Politehnica.

„Din ce am văzut în această vară, Vâlcea a făcut foarte multe achiziții, a și adus un antrenor nou, cu experiență și probabil va fi una dintre favoritele la promovare. Pentru noi e clar că va fi o deplasare foarte grea. Avem și un start de campionat dificil, cu meciuri foarte grele. Sperăm să remediem problemele din apărare, să facem un joc bun la Vâlcea și chiar să ne întoarcem cu puncte”, a declarat Sorin Brîndescu.

Antrenorul polist speră ca elevii săi să fi trecut peste eșecul din runda inaugurală, din fața Chindiei Târgoviște, spunând că vor apărea schimbări în primul 11 în partida de vineri.

„Ne-a demoralizat un pic prima parte a meciului, cu 3-0 pentru adversar în minutul 20 și mai apoi 4-0. Am făcut mari greșeli în apărare, am și avut ieri o ședință video în care am analizat toate fazele. Sperăm să conștientizăm că trebuie să remediem aceste probleme din apărare. M-am gândit la foarte multe variante în aceste zile, chiar și la o schimbare a sistemului, dar am zis să nu intrăm în panică încă de la început. Oricum vor fi schimbări în primul 11, în funcție de randamentul celor ce vor intra vineri în teren ne vom decide dacă e nevoie și de schimbarea sistemului de joc”, a mai spus antrenorul alb-violeților.

Sorin Brîndescu consideră că omogenitatea și concentrarea vor face diferența în partida din Zăvoi. „Noi vrem să jucăm la victorie. Aparent, nu contează dacă ne întoarcem cu un punct sau zero, noi vrem să le obținem pe toate. Valoarea din teren a jucătorilor va face diferența, va conta și nivelul la care se situează adversarul. Avem informații despre cei de la Vâlcea, mai sunt totuși ceva necunoscute în ceea ce privește legitimarea a doi jucători, am văzut că unii dintre fotbaliștii lor nu duc încă 90 de minute, am văzut că Drăghici, care e și junior, a luat cartonaș roșu cu UTA. Va avea câștig de cauză echipa care va fi mai omogenă și mai concentrată pe durata celor 90 de minute”, a mai spus Brîndescu.

ASU Politehnica are trei jucători indisponibili pentru partida de la Râmnicu Vâlcea. Vucea și Birău sunt în continuare indisponibili, în vreme ce Bădăuță s-a reaccidentat la începutul săptămânii, după ce a bifat ultimul sfert de oră al partidei cu Chindia, de sâmbăta trecută.

„Din păcate, l-am forțat un pic la meciul cu Chindia. După meci a fost în regulă, nu avea nimic, dar la antrenamentul de luni, la o contră cu un coleg s-a reaccidentat și am decis să ia o pauză momentan. Vucea e în continuare accidentat… a încheiat perioada de recuperare, dar așteptăm verdictul medicilor să vedem când va putea relua pregătirea. Momentan nu e apt de joc. Birău rămâne și el indisponibil”, a afirmat Brîndescu. În schimb, sunt șanse mari să-și facă apariția în lot nou-venitul Daniel Mărgărit, atacantul împrumutat de la Pandurii Târgu Jiu efectuând astăzi primul antrenament la Timișoara.

Partida CSM Râmnicu Vâlcea – ASU Politehnica se va disputa vineri, de la ora 17.30, și va fi transmisă în direct de Digi Sport.

About Gabriel Toth

Leave a Reply