Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara se pregătește de o deplasare lungă și, deopotrivă, extrem de dificilă, pe terenul unei formații ce ocupă momentan un loc direct promovabil, Sepsi Sfântu Gheorghe. Antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu, e conștient că echipa sa pornește cu șansa a doua în disputa de vineri după-amiază, însă dă asigurări că elevii săi vor lupta din răsputeri pentru un rezultat pozitiv.

Sorin Brîndescu le-a urat succes adversarilor de vineri în tentativa de a aduce orașul Sfântu Gheorghe în premieră pe prima scenă a fotbalului românesc. Tehnicianul polist speră, în același timp, ca echipa sa să se întoarcă cu puncte din această deplasare extrem de dificilă.

„Va fi un joc dificil, în compania unei echipe bune, care s-a întărit în iarnă. Sepsi ocupă locul al doilea, are pretenții de promovare, le urez succes celor de acolo să-și îndeplinească obiectivele, dar în meciul de vineri vom da totul pe teren pentru a reuși un rezultat pozitiv. Știm că e o echipă puternică, are jucători experimentați în componență, dar noi nu avem nimic de pierdut. Mergem să jucăm fotbal”, a declarat Brîndescu.

În tur, la primul joc disputat de alb-violeți pe „Știința” în actualul campionat, Sepsi s-a impus cu 1-0, printr-un gol norocos marcat de Ursu în minutul 73. Fundașul central al covăsnenilor a profitat de o nesincronizare a apărării poliste, care nu a reușit să respingă balonul din careu, după o ieșire inoportună a portarului Mitrea.

„La meciul din tur, pot spune că am pierdut nemeritat, pe fondul unei greșeli copilărești. Dar și aceste greșeli fac parte din fotbal și din jocul echipei noastre, pentru că nu am reușit să le eliminăm în totalitate, din păcate. Rămâne de văzut ce va fi vineri, depinde și de condițiile meteorologice. Am văzut că în acea zonă precipitațiile continuă, s-a emis chiar un cod portocaliu. Terenul ar putea fi acoperit de apă sau chiar de zăpadă. Echipa care se va adapta mai bine la condițiile de joc, va avea câștig de cauză”, a afirmat Sorin Brîndescu.

În mod normal, principalul pericol al celor de la Sepsi OSK e Atilla Hadnagy. Experimentatul vârf de atac a reușit 25 de goluri în actualul sezon, adică aproape 60% din totalul echipei. Totuși, Sorin Brîndescu consideră că, în actuala formulă a covăsnenilor, pericolul poate veni și din alt compartiment.

„Hadnagy e un jucător experimentat, care poate face diferența. Dar am văzut meciul lor de la Șiria, cu UTA, și am sesizat că au mai mulți jucători foarte buni. Chiar jucătorul lor de culoare, Issa, a și înscris și mi-a dat senzația chiar că el e, momentan, cel mai periculos jucător al lor”, a mai spus Brîndescu.

În jocul de la Sfântu Gheorghe, alb-violeții nu îl vor avea la dispoziție pe Răzvan Gorovei, suspendat după cartonașul roșu încasat în partida cu Afumați. De asemenea, e incertă prezența în teren a lui Alex Birău, care a părăsit mai devreme antrenamentul de ieri, iar din primele semnale pare a fi vorba despre o recidivă a accidentării suferite la Brașov, la mușchii aductori. Delegația Politehnicii va porni spre Sfântu Gheorghe mâine, la orele prânzului, urmând a ajunge spre seară în reședința județului Covasna.

Partida Sepsi OSK – Politehnica, din deschiderea etapei a 30-a a ligii secunde, va avea loc vineri, de la ora 16:00, și va fi televizată de Digi Sport și Dolce Sport.