Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a obținut o victorie clară astăzi, 4-1 cu Dunărea Călărași, în condiții speciale. Căpitanul Ioan Mera a văzut cartonașul roșu în minutul 35, într-un moment în care oaspeții conduceau cu 1-0 pe „Știința”. Răspunsul alb-violeților a fost însă neașteptat de ferm: egalare chiar înaintea pauzei și apoi alte trei goluri înscrise în repriza secundă.

Antrenorul Sorin Brîndescu s-a declarat la final mulțumit de rezultat, în ciuda faptului că elevii săi au început greoi partida de pe „Știința”.

„Am început jocul greoi, cu foarte multe greșeli. Nu am avut ritm, am făcut un marcaj larg, am avut, de asemenea, și un pic de șansă, pentru că adversarul a avut situații bune de a mai marca în prima repriză. Cred că golul egalizator al lui Ghinescu, unul foarte frumos, ne-a redat încrederea. După pauză am jucat foarte bine faza de apărare și cea de contraatac, pentru că la altă tactică nu puteam apela. Acum suntem bucuroși pentru această victorie”, a declarat Brîndescu.

Tehnicianul polist admite că a fost surprins de reacția elevilor săi, care au reușit o victorie clară în inferioritate numerică.

„Nu m-am așteptat la o asemenea diferență de scor. Am încercat să punem probleme pe atac, în zona centrală, pentru că era clar că pe benzi nu puteam dezvolta jocul. Am plecat de la premisa să nu luăm gol în primul rând și poate reușim să salvăm măcar un punct. Dar băieții au luptat exemplar și au fost inspirați la faza de finalizare”, a mai spus Brîndescu.

Eliminarea lui Ioan Mera va cântări, în schimb, foarte greu în perspectiva meciului de peste două săptămâni, cu UTA. „Mi s-a părut prea ușor acordat cartonașul roșu la acea fază. În mod cert, ne dereglează puțin pentru meciul cu UTA, dar vom găsi soluții”, a comentat Sorin Brîndescu.

Politehnica Timișoara a obținut astăzi și salvarea matematică de la retrogradare, după ce Metalul Reșița, singura echipă de sub linie, a remizat astăzi, la Snagov, cu FC Brașov. „Nu am făcut astfel de calcule. Noi vrem să jucăm pe cât putem cât mai bine și să câștigăm. Am avut destule meciuri pe care le-am pierdut categoric, deși am prestat un joc bun. Astăzi, am fost mai eficienți”, a mai afirmat Brîndescu.

Pentru alb-violeți urmează o rundă de pauză, în care vor câștiga cu 3-0, la „masa verde”, cu Unirea Tărlungeni.

Leave a Reply