© Emanuel Titus Iliesi

Politehnica Timișoara a obținut doar un punct în meciul de ieri, de la Clinceni, din ultima etapă intermediară a ligii secunde. Alb-violeții au scăpat victoria printre degete, după un final dramatic: Blănaru a adus formația timișoreană în avantaj, din penalti, în primul minut de prelungiri, însă nou-intratul Mihai Ion a egalat pentru Academica la ultima fază a meciului.

Antrenorul Sorin Brîndescu e de părere că elevii săi meritau toate cele trei puncte, mai ales după ocaziile create în repriza a doua.

„A fost un meci destul de echilibrat, pe o căldură destul de sufocantă. A fost și un fond de oboseală, ambele echipe am avut meci în weekend, dar noi am jucat duminică seară, un meci care ne-a cam stors. În aceste condiții, am încercat să punem probleme, ne-am dorit neapărat să câștigăm acest joc. În prima repriză, nu ne-am creat prea multe ocazii, dar ne-am apărat destul de bine, iar după ceea ce s-a jucat în repriza a doua, cred că am fi meritat să câștigăm. Am avut două ocazii mari, aproape de pe linia porții le-am ratat, plus o transversală”, a declarat Sorin Brîndescu.

O fază controversată s-a petrecut în minutul 42, când Sorescu a căzut în careul ilfovenilor, după un duel cu fundașul Chindriș, însă centralul partidei i-a arătat jucătorului timișorean cartonaș galben pentru simulare.

„Mai fac și arbitri greșeli, nu putem să ne luăm de faza respectivă. Într-adevăr, din punctul nostru de vedere a fost penalti, dar dacă așa a văzut arbitrul.. Nu cred că a fost cu intenție, dar așa a interpretat el faza, greșit. Cum și noi am interpretat greșit faza din prelungiri, când nu ne-am concentrat și am luat gol în ultima secundă. Suntem foarte dezamăgiți după acest final”, a comentat Sorin Brîndescu.

De altfel, ultimul minut de joc e sursa marilor regrete ale alb-violeților, tehnicianul polist spunând că echipa sa nu a reușit să țină balonul departe de propria poartă, permițându-le gazdelor să atace.

„Noi am fost convinși că vom câștiga toate cele trei puncte, pentru că deși echipa din Clinceni a avut momente de dominare, nu și-a creat prea multe ocazii de gol. Dar probabil că ne-am speriat și noi în momentul în care am preluat conducerea, ne-am apărat prea sus și le-am permis să arunce mingi în careu. Așa s-a întâmplat, fotbalul te pedepsește… trebuia să ținem mingea cât mai departe de poarta noastră. Chiar m-am uitat pe ceas, mai erau 27 de secunde când au aruncat de la margine, iar din faza aceea am luat gol. Nici nu s-a mai reluat jocul de la centru, s-a fluierat direct finalul”, a mai spus Sorin Brîndescu.

Pentru Politehnica urmează o revenire în județul Ilfov la final de săptămână. Duminică, de la ora 11:00, alb-violeții joacă pe terenul echipei CS Balotești, în ultimul meci oficial din acest sezon. Vă reamintim, în ultima etapă a campionatului, timișorenii vor sta fără să acumuleze puncte, deoarece ar fi trebuit să întâlnească, pe teren propriu, pe ACS Berceni, formație retrasă în turul campionatului.

Leave a Reply