Politehnica Timișoara s-a întors r de la ultima reprezentație oficială a sezonului 2016/2017. Alb-violeții au pierdut cu 3-2 astăzi, în deplasare, la CS Balotești, după un meci în care Mera & co. au pus realmente probleme doar i anumite momente din repriza secundă. Antrenorul Sorin Brîndescu a vorbit, la final, despre jocul de astăzi, din Ilfov, dar a și tras primele concluzii ale sezonului de debut în liga secundă pentru actuala echipă.

„Am încercat să jucăm, dar ne-am prezentat destul de modest. Probabil că s-a acumulat și o stare de oboseală, pentru că am fost tot pe drumuri, am și avut trei meciuri în această ultimă săptămână. Și-a spus cuvântul și starea de dezamăgire de după meciul cu UTA, am jucat și astăzi puțin descurajați. Am încercat să jucăm, dar am comis greșeli mari și am pierdut și ultimul meci”, a declarat Sorin Brîndescu, după meciul pierdut astăzi, la Balotești, cu 3-2.

După o primă repriză extrem de modestă, echipa a mai avut câteva zvâcniri în repriza a doua, când au apărut și golurile în poarta lui Fulga. „Le-am spus la pauză că nu are de ce să ne fie frică, să ne vedem de joc. Le-am mai spus că jocul simplu e cel mai eficient și e dureros că nu prea reușim să îl punem în practică. Și acum, pe final, dacă am fi avut luciditate, am fi reușit cel puțin o egalare. Am continuat însă să facem greșeli și să părem ușor disperați”, a afirmat Brîndescu.

În acest joc, și-au făcut apariția câțiva jucători care au evoluat puțin spre deloc pentru Politehnica în actualul sezon. Atrage atenția în primul rând titularizarea lui Vlad Bîte, care la 15 ani a reușit momente bune în jocul de astăzi.

„Am urmărit și randamentul jucătorilor cu mai puține apariții astăzi. Vlad Bîte chiar mi-a lăsat o impresie foarte bună astăzi. La primul lui joc în Liga a II-a, a avut mai mult calm și stăpânire de sine decât alți jucători cu experiență”, a spus Brîndescu.

„Ne-am îndeplinit cele două obiective”

Sorin Brîndescu a tras primele concluzii ale primului sezon petrecut în liga secundă de Politehnica Timișoara.

„A fost un sezon foarte greu pentru noi, pe care l-am început nepregătiți pentru Liga a II-a, nici organizatoric, nici fotbalistic. Una peste alta, cred că a fost un sezon bun, pentru că am reușit să ne îndeplinim obiectivele. La începutul acestui sezon, am stabilit foarte clar ce ne dorim și ce putem. În principal, au fost două lucruri: să nu intre clubul în faliment, pentru că la acest nivel sunt cheltuieli foarte, foarte mari, iar în aceste condiții, limitați financiar cum suntem, să reușim salvarea de la retrogradare. Aceste două obiective au fost îndeplinite și, pentru asta, țin să le mulțumesc tuturor celor implicați. Aici mă gândesc la Universitatea Politehnica, în frunte cu domnul rector, mă refer la Druckeria, ca reprezentanți ai suporterilor, pentru că suporterii sunt sufletul echipei noaste. Mă refer aici și la jucători; chiar dacă uneori aveam pretenții mai mari de la ei, la unele meciuri chiar s-au autodepășit, au dus mari eforturi și chiar merită felicitați pentru că au dus acest campionat până la capăt și am reușit împreună să ne îndeplinim obiectivele”, a spus Brîndescu.

Deocamdată, tehnicianul polist se ferește să vorbească despre viitor, menționând doar că urmează o vacanță binemeritată pentru echipă și staff, chiar după meciul de azi.

„La această întrebare, ce va fi, nu știu să răspund. Vom intra într-o binemeritată vacanță și rămâne de văzut care vor fi deciziile pe care le va lua conducerea în ceea ce privește viitorul sezon”, a conchis Brîndescu.

Politehnica Timișoara va sta în ultima etapă, cea cu numărul 38, deoarece ar fi trebuit să întâlnească ACS Berceni, formație retrasă în turul campionatului.

Leave a Reply