Sorin Brîndescu: „Diferența de pe tabelă e destul de drastică”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica a pierdut ultimul joc al sezonului din C4, scor 5-1, ieri, în deplasare, la Măgura Cisnădie. Un meci în care antrenorul Sorin Brîndescu spune că s-au simțit „sărbătorile” pe care le-a avut echipa în ultima săptămână, odată cu promovarea matematică în Liga a II-a. Tehnicianul alb-violeților s-a referit și la ce urmează pentru elevii săi, care vor avea parte de o vacanță destul de scurtă, în condițiile în care se preconizează că eșalonul secund va porni deja la drum pe 23 iulie.

„O înfrângere rușinoasă, avem multe explicații, dar așa se întâmplă pe final de campionat. Când nu respecți fotbalul, ești pedepsit. Noi am avut cam prea multe sărbători în ultimul timp și nu ne-am mai gândit la fotbal deloc, iar asta s-a văzut pe teren. Sâmbătă am avut sărbătoare, marți sărbătoare, la Cisnădie am venit în ziua jocului, e totuși o deplasare destul de lungă și de epuizantă. Toate aceste lucruri s-au văzut pe teren, deși poate diferența de pe tabelă e destul de drastică. După aspectul jocului, echipa din Cisnădie a meritat victoria, a fost mult mai proaspătă, mult mai prezentă în joc, dar dacă ar fi să contabilizăm ocaziile, poate meritam să înscriem și noi mai mult. Nu am fost însă inspirați și chiar am luat unele goluri foarte ușor: din corner, dintr-o lovitură liberă la care nu am fost pregătiți, dintr-un penalti ușor acordat… Una peste alta, asta e…”, a concluzionat Sorin Brîndescu, după 1-5 ieri, la Cisnădie.

Tehnicianul polist e convins că dacă meciul de ieri ar mai fi avut o miză pentru ASU Politehnica în ceea ce privește promovarea, lucrurile ar fi stat cu totul altfel.

„Dacă ar fi depins promovarea de acest meci, cu totul altfel ar fi stat lucrurile, sunt convins. Am avut și doi suspendați (n.r. – Gălan și Vucea), plus Taub, care a avut unele probleme la serviciu și nu a făcut deplasarea. Dacă era decisiv acest meci, am fi strâns rândurile și am fi arătat altfel”, a mai spus Brîndescu.

Pentru alb-violeți urmează o vacanță destul de scurtă, reluarea pregătirilor pentru Liga a II-a fiind fixată în jurul datei de 20 iunie. „Urmează o vacanță binemeritată, dar destul de scurtă. Așa cum se știe, în 23 iulie se preconizează începerea campionatului de Liga a II-a. Timpul e foarte scurt, trebuie să ne organizăm pe toate planurile foarte bine, dacă vrem să facem față nivelului din Liga a II-a”, spune Brîndescu.

Tehnicianul polist a vorbit și despre planurile pe care clubul le are pentru atacarea diviziei secunde, atât în ceea ce privește lotul de jucători, cât mai ales din punct de vedere financiar.

„Au fost anumite discuții, ne gândim la ce ne așteaptă. Depindem mult și de latura financiară, astfel că e foarte important să nu ne întindem mai mult decât ne e plapuma, pentru a nu fi repercusiuni negative de-a lungul sezonului asupra clubului. Suporterii noștri se ocupă de managementul clubului. Noi am avut în acest an un buget în care ne-am încadrat, e clar că la anul bugetul va fi mult mai consistent. Semnalele sunt pozitive, în sensul că putem acoperi bugetul minim pe care l-am conceput. Vom vedea ce urmează…”, a conchis Sorin Brîndescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply