Răzvan Gorovei a văzut direct cartonașul roșu, în minutul 45, pentru un gest nesportiv la adresa ilfoveanului Tudorache (Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto)

Politehnica Timișoara a obținut prima victorie pe „Știința” din 2017 astăzi, după 2-1 cu CS Afumați. Un succes muncit din greu de alb-violeți, care au evoluat întreaga repriză secundă în inferioritate numerică, după eliminarea lui Gorovei, din minutul 45. Antrenorul Sorin Brîndescu s-a arătat la final extrem de supărat pentru gestul elevului său.

„Pe alocuri sunt mulțumit, mai ales pentru cele trei puncte. Jocul a avut însă oscilații și au fost și lucruri care m-au nemulțumit. În primul rând, eliminarea lui Gorovei. A fost lipsă de maturitate și de profesionalism. La 2-0, înainte de pauză, să iei cartonaș roșu… avem de suferit cu toții pentru anumite decizii pe care jucătorii le iau greșit în timpul jocului. Nici l-am mai întrebat cum își motivează gestul, la pauză nu mai puteam da timpul înapoi și trebuia să vedem ce avem de făcut în repriza a doua pentru a lua cele trei puncte. Arbitrul am înțeles că a trecut în raport că l-a scuipat pe jucătorul de la Afumați, însă eu am văzut că l-a lovit cu cotul. Un gest nesportiv, care nu-și are locul pe terenul de fotbal”, a declarat Brîndescu.

Tehnicianul polist spune că, pe lângă pierderea lui Gorovei, l-au nemulțumit și unele aspecte tactice ale jocului, care au dus la emoții suplimentare pe final pentru cele trei puncte.

„Am fi putut închide jocul mai repede. Și Blănaru a avut o ocazie mare la 1-0, și Birău putea marca pentru 3-0 în repriza a doua. Adversarul și-a creat câteva situații importante. Sunt nemulțumit de prima repriză, în care am deschis rapid scorul și am făcut din nou pasul înapoi, nejustificat, și le-am permis astfel adversarilor să atace. Sunt mulțumit însă de atitudine și de ambiția de care au dat dovadă după ce am rămas în zece oameni. În repriza a doua am pus în practică bine jocul de apărare”, a mai spus Brîndescu. „Nu aș putea spune că băieții n-au avut până acum atitudine. Au avut, însă ne lipsește agresivitatea. Nu avem jucători de acest profil, foarte agresivi, genul de recuperatori, iar acest lucru se vede”, a continuat tehnicianul alb-violeților.

Politehnica nu s-a bazat astăzi pe o serie de jucători de bază, care fie nu s-au aflat în lot, fie au rămas pe banca de rezerve. E vorba, în principal, de Victor Gîrlea, Laurențiu Telescu, Mădălin Stancu și Marco Giuricici, proaspeți campioni naționali universitari cu echipa Universității de Vest. Echipa din care au mai făcut parte ex-poliștii Todorov și Niță, și în al cărei staff tehnic figurează preparatorul fizic al Politehnicii, Remus Datcu, a trecut ieri, după loviturile de departajare, de echipa Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu. După 90 de minute, scorul fusese egal, 1-1, reușita timișorenilor fiind semnată de Marco Giuricici.

„Le-am permis să meargă în acest campionat, pentru că au avut meciuri acolo și a fost tot o formă de antrenament. La Liga a II-a au prins minute mai puține în ultimul timp și am spus că e o bună oportunitate să aibă jocuri în picioare. Sincer, nu mă așteptam să ajungă până în finală și să o și câștige. Jucând finala de ieri au avut și o stare de oboseală și de aceea nu au evoluat astăzi. Au avut alți jucători șansa de a se afirma”, a declarat Sorin Brîndescu.

Pentru alb-violeți urmează o perioadă de foc. Vineri, 21 aprilie, vor evolua în deplasare, la Sepsi Sfântu Gheorghe, de la ora 16:00. Va urma apoi o rundă intermediară, în care pe „Știința” poposește liderul Juventus București, pentru ca finalul acelei săptămâni să-i poarte pe alb-violeți la Satu Mare.

„Sunt și Sărbătorile Pascale, așa că va trebui să le dau câteva zile libere jucătorilor. Până marți vor fi liberi, le-am și spus după meci să nu facă excese, să se poată recupera cât mai bine, pentru că nu prea avem timp la dispoziție. Marți și miercuri vom avea antrenamente, iar joi plecăm deja la Sfântu Gheorghe”, a explicat Sorin Brîndescu.

Leave a Reply