Sorin Brîndescu, despre vizita liderului Național Sebiș: „Cine va fi mai inspirat va învinge”

ASU Politehnica a dat uitării victoria la scor de forfait de săptămâna trecută, de la Hunedoara. Pe alb-violeți îi așteaptă mâine un nou derby, de această dată de clasament, cu liderul Național Sebiș. O victorie în meciul de pe „Știința” i-ar plasa pe alb-violeți în postura de lideri solitari, în condițiile în care diferența e momentan de un punct în favoarea arădenilor (care au și un meci în plus!), iar echipa de pe locul 3, CSM Lugoj, stă în această rundă.

Antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu, spune că principala provocare pentru elevii săi va fi să desfacă apărarea Sebișului, cea mai bună din campionat până în prezent, cu doar trei goluri încasate în opt partide.

„Mă aștept la un meci greu, în fața echipei de pe locul întâi, care are o apărare foarte bună. De altfel, aceasta va fi principala noastră problemă, cum vom reuși să desfacem apărarea adversă și, bineînțeles, cum îi putem bloca pentru a nu lua gol. Știu că lipsește Gelu Velici, golgheterul și căpitanul lor. Noi știam la ce să ne așteptăm cu el în teren. Rămâne de văzut cine îl va înlocui, pentru noi e momentan o necunoscută, dar sperăm să ne adaptăm și să nu avem surprize”, ne-a declarat Sorin Brîndescu.

Și ASU Politehnica va fi lipsită de căpitan, Cristi Gălan fiind plecat în luna de miere. Brîndescu spune însă că are soluții pentru a acoperi golul din centrul defensivei. „Avem soluții, de aceea avem un lot de 23 de jucători, care din luna iulie se antrenează încontinuu. Oricine e pregătit să intre în orice moment”, ne-a mai spus Brîndescu.

Național Sebiș a suferit numeroase modificări în vară, păstrând un singur jucător de bază din garda veche, fundașul Alin Neacșu. Echipa e pregătită de fostul antrenor al Giarmatei, Călin Cojocaru, acesta apelând la foarte mulți jucători din zona Timișoarei pentru formarea lotului.

„Le-am studiat echipa, i-am și văzut pe viu în urmă cu două săptămâni, la jocul cu Becicherecu Mic. Sunt mulți jucători din zona noastră, a Timiș. Păduraru, portarul, fundașul dreapta Rosenblum, fundașul stânga Cherecheș, fundașul central Stupu, Rus la mijloc, de la ACS Poli. Îi cunoaștem bine individual pe acești jucători, am văzut și cum îi așează în teren domnul Cojocaru. Vom vedea mâine, la ora jocului. Se joacă 11 contra 11, iar cine va fi mai inspirat va învinge”, a spus Brîndescu.

Antrenorul lui ASU Politehnica spune că elevii săi au rămas cu picioarele pe pământ după victoria clară de la Hunedoara, conștienți fiind că finalul de tur va programa o serie de partide extrem de dificile, începând cu cea de mâine, în compania Sebișului.

„Nu știu unde euforie, poate în rândul suporterilor. La noi în vestiar, atitudinea era temperată și conștientă că ne așteaptă foarte multe meciuri grele de acum înainte. Nu ne putem îmbăta cu apă rece după o victorie”, a afirmat Sorin Brîndescu.

Partida ASU Politehnica – Național Sebiș, contând pentru etapa a IX-a din C4, va avea loc mâine, pe arena „Știința”, de la ora 15.

About Gabriel Toth

Leave a Reply