Sorin Brîndescu: „Dacă ne vom prezenta la fel la toate jocurile, vom promova”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica a reușit astăzi una dintre cele mai clare victorii ale acestui sezon, chiar în derby-ul primelor clasate din C4. Succesul cu 5-1 din fața Performanței Ighiu readuce gruparea alb-violetă pe primul loc și îi conferă statutul de mare favorită în lupta pentru accederea în eșalonul secund acum, cu cinci runde rămase până la căderea cortinei.

Antrenorul noului lider, Sorin Brîndescu, s-a declarat la final mulțumit de evoluția elevilor săi, spunând că dacă toate meciurile vor fi abordate de o manieră asemănătoare, promovarea nu poate scăpa grupării de pe „Știința”.

„Sunt foarte mulțumit de rezultat, dar și de joc. Cred că am controlat meciul de la un capăt la altul, am fost eficienți la finalizare și ne-am creat foarte multe situații clare de a marca. De fapt, ocazii am avut și în alte jocuri, dar nu am fost la fel de inspirați. Probabil dacă astăzi eram pe primul loc, am fi fost mult mai relaxați, poate ne și mobilizăm mai bine în meciurile cu miză. Dacă am reuși să ne prezentăm la fel în toate jocurile rămase până la final, cu siguranță am promova. Oricum, acest obiectiv depinde numai de noi de aici înainte. E o victorie care ne readuce pe locul întâi. Teoretic, avem prima șansă, dar practic avem doar două puncte în fața Ighiului. Vom avea un meci în plus de jucat față de ei, dar vom avea meciuri foarte grele, așa cum au fost și cele de până acum”, a apreciat Sorin Brîndescu.

Eroul victoriei cu Ighiul a fost, fără doar și poate, Alexandru Bădăuță, autor a patru goluri și coautor la cea de-a cincea reușită, când l-a servit pe tavă pe Vucea. Tehnicianul alb-violeților spune că anticipa „explozia” din această primăvară a atacantului originar din Alexandria, al cărui potențial l-a simțit încă din vară, când s-a alăturat echipei.

„Bădăuță a jucat mai mult în retur și poate a prins mai mult curaj și mai multă încredere în el. E un jucător ce are potențial, l-a avut întotdeauna, dar poate nu a reușit să și-l exprime așa cum ne-am fi dorit noi. Astăzi a muncit foarte mult, a fost și eficient. Să nu uităm că și etapa trecută, când am pierdut la Sebiș, Bădăuță a produs două penaltiuri pentru noi, a și avut câteva situații de gol, care puteau schimba soarta jocului. Atunci nu a fost să fie, dar de această dată a reușit să se lipească de gol”, a mai declarat Sorin Brîndescu.

Și la jocul de astăzi, tehnicianul polist a fost nevoit să improvizeze, utilizându-l pe Marius Marin într-un rol mai puțin obișnuit pentru el, acela de fundaș dreapta. Sorin Brîndescu spune că aceste permutări vor continua, în condițiile în care în următorul joc, cel de la Ineu, vor lipsi Marin și Giuricici, suspendați.

„M-a mulțumit și Marin în postul pe care a evoluat astăzi, dar la fel de bine m-au mulțumit toți jucătorii, care au avut o atitudine corespunzătoare astăzi. Din păcate, pentru următoarea deplasare, cea de la Ineu, am pierdut doi juniori, pe Marin și Giuricici, pentru cumul de cartonașe galbene. Ne va fi din ce în ce mai greu și probabil că vom continua să improvizăm în acest final de sezon”, a mai spus Brîndescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply