Politehnica Timișoara a învins astăzi, cu 3-0, divizionara a patra Dierna Orșova, pe un teren acoperit complet cu zăpadă și înghețat. Antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu, s-a declarat la final mulțumit de efortul băieților, care au avut misiunea îngreunată de starea terenului, dar care s-au descurcat totuși bine, ținând seama de oboseala acumulată în prima săptămână de cantonament.

„Nu ne-a interesat scorul la meciul de astăzi. Noi suntem în cantonament la Băile Herculane, am pus accent pe factorul fizic. Chiar dacă astăzi am avut joc amical, le-am cerut băieților să alerge cât mai mult, să muncească. Au fost și unele cerințe tactice de care am fost preocupați, dar terenul ne-a frânat foarte rău, nu am putut pune în practică tot ceea ce ne-am propus. În general, și-au dat silința să joace, chiar și în aceste condiții”, a declarat Sorin Brîndescu.

Jucătorii Politehnicii au încheiat o săptămână infernală petrecută la Băile Herculane, cu două antrenamente pe zi și zeci de ture de alergări pe platoul Coronini. Astăzi, Gălan & co. au prima după-amiază liberă de la sosirea în stațiunea cărășeană.

„Ne-am pregătit bine, pentru că de aceea am și venit aici. Poate că astăzi ritmul a fost ceva mai scăzut, pe fondul oboselii, deoarece zilnic am avut programate câte două antrenamente. Astăzi e singura zi în care vor avea liber după-amiază. Sperăm ca în momentul în care se reia campionatul să fim pregătiți din toate punctele de vedere”, a mai spus Brîndescu.

Față de lotul anunțat inițial pentru cantonament, au apărut ulterior trei jucători noi: juniorul Vlad Bîte, mijlocașul ofensiv Răzvan Gorovei și polivalentul Bogdan Nicolescu. „Sunt mulțumit de jucătorii noi, sper să se integreze din ce în ce mai bine de acum înainte, să aducă un plus echipei, pentru că de aceea i-am și dorit la noi”, apreciază Brîndescu, antrenorul polist considerând că Răzvan Gorovei ar putea fi o soluție bună pentru linia mediană. „S-ar putea să fie o soluție. Joacă pe un post care la noi a fost deficitar. Gorovei e un mijlocaș ofensiv, care are forță de pătrundere. Poate că astăzi nu s-a exprimat atât de bine din cauza condițiilor, dar l-am văzut și la celelalte antrenamente. Are viteză, tehnică în regim de viteză destul de bună, caută poarta, apare des la finalizare. Exact asta ne-a lipsit în tur, căutăm să avem cât mai mulți jucători cu personalitate, care să pună în pericol poarta adversă”, a mai spus Brîndescu.

Politehnica nu a încetat căutările pentru postul de portar, unde și-ar dori un jucător experimentat. „Am venit în cantonament cu doi portari, dar în mod normal avem nevoie de trei. Nu am insistat să vină și un al treilea, deși am fi avut soluții. Dacă vom găsi un jucător experimentat pe acest post, îl vom aduce. Dacă nu, vom completa lotul cu un portar din propria pepinieră, pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla în campionat”, a mai spus Brîndescu.

Jucătorii Politehnicii vor rămâne cantonați la Băile Herculane până joi, 2 februarie, iar două zile mai târziu vor disputa primul amical la Timișoara, cu divizionara secundă Elore Bekescsaba,

Leave a Reply