Situația pare fără ieșire la BC Timișoara: Dragan Petricevic și-a anunțat demisia

12115775_10153579654561827_6422750236921401418_nDisperare. Buzunare goale. Lipsă de orizont. Așa poate fi descrisă, pe scurt, situația de la BC Timișoara. După blocarea finanțării dinspre autoritățile locale și dispersarea aproape unui loc întreg în cele patru zări, alb-violeții au reușit să încropească o echipă pe ultima sută de metri, pentru a se putea alinia la startul campionatului. Totul cu speranța unei ieșiri cât mai rapide din criză. Au trecut două săptămâni, problemele devin din ce în ce mai grave, iar viitorul clubului e în ceață. În această dimineață, conducerea clubului a luat act de demisiile team-managerului Ilie Trițoiu și a antrenorului Dragan Petricevic.

S-a umplut paharul. Acesta e mesajul transmis de Dragan Petricevic astăzi, în momentul oficializării demisiei sale din funcția de antrenor de la BC Timișoara. Tehnicianul bosniac dorește, prin acest gest, să tragă un ultim semnal de alarmă cu privire la situația în care se află cea mai longevivă prim-divizionară a orașului.

„Pentru mine e un moment foarte trist. Nu am crezut că se va ajunge până aici. Asist cu neputință la o prăbușire, o cădere fără oprire, la care nu există reacție. Asta m-a determinat să renunț. Acum 12 zile, după meciurile din Cupa României, știam ce va urma, dar n-aveam nicio certitudine în privința viitorului. Jucătorii au plecat, ne-am îndepărtat total de tot ceea ce ne propusesem, de performanțe înalte, de cupe europene. Am ajuns în situația să sperăm doar la salvarea de la retrogradare. Am fost de acord să continuăm, aspectul financiar n-a contat în această discuție. Dar, din păcate, această cădere încă nu s-a oprit. De aceea, am hotărât să mă retrag, pentru a trage un semnal de alarmă. N-am simpatii sau antipatii politice, dar ca un cetățean al orașului, afirm că, deocamdată, această echipă e lăsată de izbeliște și nu se întrezărește vreo soluție. Nu e normal ce se întâmplă! Sunt un adept al performanței și, mai mult decât orice, îmi doresc performanță la Timișoara. Din păcate, BC Timișoara începe să devină o echipă de amatori. Nu pot accepta o asemenea idee, nu pot să accept ca Timișoara baschetbalistică, care trebuia să iasă în Europa, a ajuns să fie cunoscută mai mult prin faptul că jucătorii sunt neplătiți. Nu mă mai pot uita la jucători, care fac totul, se luptă, neplătiți cu lunile. Nu e nicio problemă între club și mine. Nu BC Timișoara e vinovată pentru această situație”, a declarat astăzi Dragan Petricevic.

După ședința din această dimineață, de la sediul clubului, tehnicianul bosniac a mers spre sală, pentru o discuție cu jucătorii.

„Îi voi sfătui să continue, cel puțin celor din Timișoara, deși le vor fi extrem de greu. Toți cei ce au plecat sau cei ce urmează să plece, sunt de înțeles. Nu se poate vorbi în acest context despre dezertori. Ei au șansa de a progresa în continuare. În acest moment, eu nu îi mai pot ajuta. Singurul lucru prin care pot ajuta BC Timișoara e să mă retrag”, a mai spus Petricevic.

De acum fostul antrenor al „leilor” ține să precizeze că plecarea sa nu are nimic de a face cu o ofertă mai tentantă venită din țară sau din străinătate. „Am avut câteva oferte pe perioada verii, iar una venită chiar cu puțin timp înaintea acestei nenorociri. Nici nu se pune problema să plec din cauza unei oferte. Deocamdată voi sta. Ofertele vor veni, pentru că sunt de foarte mulți ani în meseria asta”, a precizat Petricevic.

„La Timișoara, situația e de-a dreptul dramatică”

Managerul clubului timișorean, Leontin Demaio, a vorbit despre situația în care se află BCT, pe care a numit-o „dramatică”.

„Traversăm o perioadă extrem de grea. Din păcate, nu vedem nici luminița de la capătul tunelului. E extrem de dificil momentul acesta, astfel că sunt de înțeles toți acești oameni, care au rămas în condiții grele. Dar vine un moment în care nu mai vezi nicio speranță și totul se năruie. E clar că dacă am fi avut măcar o promisiune sau o speranță a unei schimbări, toți acești oameni ar avea o altă stare de spirit. Însă starea de spirit din acest moment e una cauzată de lipsă de speranță, nimeni nu știe dacă va exista o soluție viabilă pentru continuarea activității acestui club. La Timișoara, lucrurile sunt de-a dreptul dramatice”, a spus Demaio.

Până la această oră, BC Timișoara nu a anunțat numele noului antrenor, însă e cert că acesta va veni din interiorul clubului.

„Cu siguranță, va fi cineva din interiorul clubului. Nici nu ne permitem să aducem pe cineva din afară. Dragan Petricevic nu a plecat pentru că nu a avut rezultate. E bine că avem Academie, avem echipa a doua, avem secunzi, astfel că vom găsi pe cineva care să se ocupe de echipă în următoarea perioadă. Dar e o soluție disperată, pe care nu credeam că vom ajunge să o luăm. Nu cred că își imagina nimeni că vom ajunge aici. După-amiază, vom avea o discuție și cu jucătorii, vom vedea dacă mai există plecări. Deocamdată, sunt doar cele ale lui Dragan Petricevic și Ilie Trițoiu”, a mai spus Demaio.

În cursul zilei, urmează, așadar, noi discuții cu cei rămași, dar și o ședință a Consiliului Director al clubului, în care se vor lua decizii privitoare la viitorul echipei. Conform programării, BC TImișoara urmează să joace vineri, de la ora 19, pe teren propriu, cu SCMU Craiova.

About Gabriel Toth

Leave a Reply