Politehnica Timișoara a înregistrat astăzi cea mai clară victorie din meciurile amicale susținute până acum în pauza de iarnă. Alb-violeții s-au impus cu 6-0 în fața formației de Liga a III-a ACS Ghiroda, pe care l-au încheiat cu nu mai puțin de trei juniori din generația 2003 în teren. Unul dintre ei, Alexandru Gașpar, a și marcat din penalti, iar nou-venitul Olivier Lusamba a semnat o „dublă” la debutul său în tricoul Politehnicii.

Deschiderea de scor a venit, pe „Știința”, la numai șapte minute după primul fluier. Teut a centrat din dreapta, Predescu i-a așezat balonul lui Plămadă, iar atacantul polist a marcat din fața porții. Un minut mai târziu, gazdele au lovit de două ori bara porții ex-polistului Gîrlea: mai întâi, Schieb a lovit stâlpul de la colțul lung, cu un șut din unghi, din lateral stânga, pentru ca după respingere, Poparadu să șuteze de la 20 de metri, balonul fiind deviat în cealaltă bară de portarul Ghirodei. Și divizionara C a avut o ocazie importantă de gol în prima repriză. În minutul 28, pe un contraatac, balonul a ajuns în lateral dreapta la Macovei, care nu l-a putut învinge pe Dur-Bozoancă din situație unu contra unu. Politehnica și-a dublat avantajul cu două minute înaintea pauzei, prin Artur Teut, care a împins balonul în plasă după centrarea venită de pe stânga, de la Ghinescu.

În repriza a doua, alb-violeții au avut o poftă de gol mult mai mare, dând proporții scorului. În minutul 52, proaspăt transferatul Olivier Lusamba a marcat din șapte metri, după o pasă venită de pe stânga de la Schieb. Fostul atacant al Olimpiei Satu Mare a fost aproape de gol și în minutul 57, însă a nimerit doar bara, după o pasă trimisă din dreapta de Sorescu, la finalul unei acțiuni personale. 4-0 s-a făcut în minutul 69, atunci când Taub a executat o lovitură liberă de la 18 metri, portarul oaspeților a respins în față, iar Radu Motreanu, pe fază, a împins balonul în plasă. În minutul 77, foarte tânărul Alexandru Gașpar, intrat de puțină vreme în teren, a fost responsabilizat cu executarea unui penalti, iar juniorul născut în 2003 nu a dezamăgit: 5-0. Scorul final a fost stabilit cu cinci minute înaintea finalului, atunci când Lusamba a realizat „dubla”, cu un șut din unghi, la colțul lung al porții Ghirodei.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone):Dur-Bozoancă – Giuricici, Mera, Bilia, Ghinescu – Lazea, Poparadu, Predescu – Teut, Plămadă, Schieb. După pauză, au mai intrat Borbei (2003) – Scutaru, Krausz, Lazea, Ignea, Sorescu, Lusamba, Motreanu, Taub, Ursu (2003), Gașpar (2003) și Coadă.
ACS Ghiroda (antrenor Ilie Rotariu): Gîrlea – Mancaș, Lazăr, Gavriluță, Mașniță – C. Popa, Opriș, Macovei, Totic – Berivoiescu, Baranyi. Au mai intrat Barbu – Pop, Hoțca, Saizu și Budică.

Următorul test al alb-violeților va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul sintetic de la Baza 2, în compania unei alte formații de Liga a III-a, CSM Școlar Reșița.

Leave a Reply